Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

10 x vegetarische recepten voor avondeten

Vega food is lekker! En dat weten steeds meer mensen want in Nederland kiezen steeds meer mensen om flexitariër te zijn! Oftewel, een dagje minder vlees in de week eten, of een paar dage, of helemaal niet! Daarom 10 lekkere vegetarische hoofdgerechten van mij in deze blog!

Vegetarische bibimbap

Bibimbap Vegetarisch www.jaimyskitchen.nl

Dit is echt een mega lekker gerechtje, Koreaanse bibimbap! Onwijs veel groenten op smaak gebracht met sesamolie. Kun je kimchee kopen? Zeker doen want dat is onwijs heerlijk erbij! Het recept is ook makkelijk vegan te maken door simpelweg het ei weg te laten.

Pasta met amandel & spinazie pesto

Pasta met spinazie amandel pesto www.jaimyskitchen.nl

Onwijs populair recept op mijn Instagram! En dat begrijp ik helemaal want deze vegan pasta met zelfgemaakte spinazie en amandel pesto is heerlijk! Lekkere paddenstoelen en tomaatjes erbij, jammie!

Broodje met tempeh en groenten

broodje tempeh www.jaimyskitchen.nl

Makkelijke vega maaltijd? Zekers! Lekkere zoet zure groenten, gekruide tempeh en knapperige uitjes op een heerlijk broodje.

Gevulde zoete aardappel met kikkererwten

zoete aardappel gevuld www.jaimyskitchen.nl

De gevulde of loaded zoete aardappel is inmiddels wel bekend bij de meesten denk ik. Dit is echt een lekkere variatie met geroosterde kikkererwten, zongedroogde tomaatjes en olijven. Hmmm!

Tikka Masala met tempeh

tikka masala tempeh www.jaimyskitchen.nl

Oh my, Indian food turned vegan! Of vega, wanneer je normale yoghurt gebruikt. De saus is echt onwijs lekker en ook al wordt dit meestal met kip gemaakt, met tempeh is ook onwijs lekker!

Vega kip met teriyaki saus

Dit recept is makkelijk vega(n) te maken en dat is ook wat je op deze foto ziet. Dit zijn namelijk plantaardige kipstukjes met zelfgemaakte teriyaki saus, super jam!

Aardappel & artisjok salade

Aardappel Artisjok salade ottolenghi www.jaimyskitchen.nl

De zelfgemaakte mayo is bizar lekker in dit recept en onwijs snel gemaakt! De combinatie van de kruiden met aardappel en artisjok is onwijs lekker. Ik wil dit zelf ook graag snel weer eten!

Broodje met meatballs en vegan mozzarella

vegan meatballs www.jaimyskitchen.nl

HOE lekker ziet dit er uit?! Vegan meatballs met zelfgemaakte vegan mozzarella! En dan heerlijke tomatensaus erbij, comfort food en dat gewoon vega!

Mie Goreng met sambal

mie goreng sambal www.jaimyskitchen.nl

Dit leerde ik in Bali maken, namelijk Mie Goreng! Super mega lekker natuurlijk en al helemaal lekker met zelfgemaakte sambal, dat is helemaal niet zo moeilijk namelijk.

Gado Gado met zelfgemaakte pindasaus

Gado Gado met pinda saus www.jaimyskitchen.nl

Nog een Indo recept in deze lijst, want die zijn gewoon vaak vega en zelfs vaak vegan! Lekker knapperige tofu erbij en zelfgemaakte pindasaus. Onwijs veel groenten erbij en je hebt een heerlijke maaltijd!

En dit zijn mijn favo recepten, helemaal vega en veel ook vegan! Smakelijk eten!