10 x salade recepten

Salades als avondmaaltijd vind ik heerlijk, mits het natuurlijk geen saaie salades zijn. Dit zijn 10 recepten voor heerlijke maaltijd salades, voor een gezonde keuze.

Salade recepten als diner

Een salade is zeker heerlijk als avondmaaltijd, maar het is natuurlijk wel belangrijk dat de maaltijd voldoende vullend is. Alle onderstaande recepten zijn geschikt als maaltijd salades en zijn gebalanceerd. Heerlijk voor een warme zomerdag, maar zelf ben ik ook gek op een salade in de winter. Daarnaast zijn deze salades ook erg lekker voor tijdens bijvoorbeeld een barbecue of wanneer je meerdere gerechten wilt serveren.

Noedel salade met komkommer, wortel en tofu

Recept noedel salade met tofu www.jaimyskitchen.nl

Dit frisse recept is echt zomers! De noedel salade wordt koud gegeten en zit vol groenten zoals wortel, komkommer en paprika. De tofu maakt deze vegetarische salade met mihoen af!

Griekse panzanella salade met feta

Griekse panzanella salade recept www.jaimyskitchen.nl

Oorspronkelijk is panzanella een Italiaans recept, maar ik gaf er een Griekse twist aan door onder andere feta eraan toe te voegen. Deze vegetarische maaltijd salade is een heerlijk lichte maaltijd.

Salade Niçoise met tonijn en ansjovis

Recept salade nicoise met tonijn www.jaimyskitchen.nl

Het recept van deze klassieke salade Niçoise mocht niet ontbreken op mijn website. Het is een maaltijd salade door de toevoeging van aardappeltjes. Natuurlijk mag tonijn en ansjovis ook niet ontbreken.

Italiaanse pasta salade

Recept Italiaanse pasta salade www.jaimyskitchen.nl

Pasta salade met een Italiaans tintje door onder andere de pesto, olijven en de hoeveelheid tomaatjes. Heerlijk voor de warmere dagen en makkelijk vooraf te maken doordat deze koud gegeten wordt.

Bulgur salade met haloumi

Recept bulgur salade met haloumi www.jaimyskitchen.nl

Dit is een fris recept met gebakken haloumi en granaatappel pitjes. Door de toevoeging van bulgur in dit recept is het maaltijd salade.

Quinoa salade met zoete aardappel

recept quinoa kikkererwten en zoete aardappel www.jaimyskitchen.nl

Dit is een gezond recept met quinoa, kikkererwten en zoete aardappel. De granaatappel pitjes maken dit een lekker fris gerechtje!

Salade met broccoli en zalm

recept salade met zalm en broccoli www.jaimyskitchen.nl

Zomerweer staat voor mij gelijk aan lichte maaltijden. Deze salade met komkommer en broccoli is daar een perfect voorbeeld van. De blokjes zalm zorgen ervoor dat dit een volledige maaltijd is en vullend genoeg is.

Vegetarische macaroni salade

Recept macaroni pasta salade vegetarisch www.jaimyskitchen.nl


Voor mij is een pasta salade een perfect zomers recept. Deze macaroni salade is heerlijk als maaltijd salade, maar ook erg lekker als bijgerecht voor bij de barbecue. De vegetarische salade zit vol met groenten!

Tabouleh, de lekkerste Libanese salade

Recept tabouleh libanese salade www.jaimyskitchen.nl


Dit is een heerlijke Libanese kruiden salade. Bulgur is een belangrijk ingrediënt van de salade, maar de kruiden maken het pas echt smaakvol. Een heerlijk bijgerecht en een gezonde keuze!

Salade met geroosterde wortel en geitenkaas

Recept salade linzen en geroosterde wortel www.jaimyskitchen.nl

Deze salade is lekker gevuld doordat er linzen in de salade zitten. Daarnaast is deze salade vegetarisch en zijn de geroosterde wortelen het pronkstuk van de salade.

10x
Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen