Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

10 x recepten voor lekkere ontbijtjes

Breakfast Junkie? Ik wel! Daarom de 10 beste ontbijtjes op een rijtje. De dag beginnen met een heerlijk ontbijt is een onwijs fijne manier om op te starten. Ik probeer altijd tijd te maken om lekker te ontbijten of anders een lekker ontbijtje mee te nemen. Dit zijn mijn lekkerste ontbijt recepten!

Tien keer de beste ontbijtjes voor je

Ik heb in dit artikel gekozen voor een gevarieerd aanbod van lekker ontbijtjes om je te inspireren. Zo kun je denken aan een smoothie bowl, overnight oats of bijvoorbeeld een chia pudding. Met name op het vlak van gezonde keuzes met opmerkelijke ingrediënten zoals zwarte rijst of boekweit ben je hier op je plek. Scroll direct helemaal door naar beneden voor een slider met de 10 beste ontbijtjes op een rijte.

Waar kun je aandenken bij een goede start van de dag?

Een gevarieerde basis die zacht is om te eten, zoals pompoen met zelfgemaakte granola, yoghurt of lekkere pancakes. Een gezonde start is natuurlijk kiezen uit de schijf van vijf en deze met elkaar combineren, volgens het voedingscentrum moet je ongeveer 300 tot 400 calorieën eten bij je ontbijt (natuurlijk afhankelijk van je postuur) en is het erg belangrijk om elke dag te ontbijten. Doe je dat niet neem dan wat mee voor als je trek krijgt. Toch is het eigenlijk zo dat ons lichaam is ingesteld om eerst energie op te bouwen en dan pas te gaan verbranden, als je niet ontbijt zal je eerst energie putten uit je opgebouwde reserves, wat per definitie niet aan te raden is. Maar let op, ik ben natuurlijk geen voedingsexpert. 

Zelfgemaakte granola met noten

Oh, granola..! De geur van verse granola door het huis is onwijs lekker. Niet alleen die geur is lekker, maar ook de smaak van deze granola met noten en een vleugje kardemom.

Vegan pancakes

Pancakes, vegan? Yes, onwijs makkelijk om te maken en super lekker. Zeker met chocoladesaus en banaan, dan is het feestje helemaal compleet. Perfect voor in het weekend!

Smoothiebowl met rood fruit en kokos

Smoothiebowls vind ik zo onwijs lekker in de zomer en in het voorjaar. Het is onwijs snel gemaakt en lekker gezond. Door het vers fruit, de zonnebloempitten en kokos zit er nog een lekkere bite aan dit ontbijtje!

Overnight oats met pindakaas

Makkelijk ontbijtje voor on the go, want het is goed de dag van tevoren te maken. Een beetje pindakaas in de overnight oats samen met verse aardbeien, jamjamjam!

Chia Pudding met bananen ijs

De chia pudding is lekker makkelijk gemaakt en dit kan goed de dag van te voren, alleen het bananen ijs niet. Dit is eigenlijk bevroren fruit en dat moet je net van te voren maken. Het groene kleurtje komt van spirulina en is helemaal optioneel!

Gezonde Dadel & Muesli repen

Golden Oldie is dit! Lekkere repen die je in de vriezer kunt bewaren en eruit halen wanneer je een ontbijtje voor onderweg wilt.

Wentelteefjes muffins

Heerlijk hapje voor in het weekend, al zijn ze zo snel te maken dat je zelfs deze muffins vormpjes van wentelteefjes doordeweeks zou kunnen maken. Want, wie lust er nu geen wentelteefjes?

Havermout cake met nectarine

Wederom een cake die je van te voren kunt maken, maar warm is deze ook onwijs lekker. Heb jij al eens nectarine gebruikt in een havermout cake? Doen! Mega lekker! Al kun je natuurlijk ook appel, peer, blauwe bessen of ander fruit gebruiken!

Zwarte rijst pudding

Deze is misschien voor velen een beetje avontuurlijker, maar dit is zoooo onwijs lekker! Maak een grotere portie en eet gedurende de week elke dag een portie. Dit is echt een onwijs grote favoriet van mij!

Wafels van boekweitmeel

Waffle-time! Boekweitmeel is glutenvrij en deze wafels zijn binnen een handomdraai gemaakt. Wederom even aftoppen met vers fruit en jam, lekker ontbijten!

Dit zijn al mijn lievelingsontbijtjes. Allemaal zoete dingen! Ondanks dat ik niet echt een zoetekauw ben, vind ik het lekker om mijn ontbijt wel zoet door bijvoorbeeld fruit te beginnen!

10x