10 x recepten voor Kerst
In deze blog 10 lekkere kerst recepten. Dit zijn allemaal hoofdgerechten of bijgerechten die samen voor een heerlijk Kerstdiner zorgen.
Het Kerst diner
Je kunt op verschillende manieren een Kerstdiner maken. Misschien kies je voor een 3-gangen (of meer) menu, ga je graag gourmetten of kies je ervoor om een hele tafel vol te zetten met lekkere hoofd- en bijgerechten. In deze blog lekker veel inspiratie!
Venkel salade met sinaasappel en hazelnoten
Deze salade kun je lauwwarm eten met de gegrilde venkel. Voeg de toppings van sinaasappel partjes, hazelnoten, tuinkers en een frisse vinaigrette toe! Heerlijk als bijgerecht bij een aantal lekkere hoofdgerechten of serveer dit als voorgerecht, een frisse en gezonde start van een diner!
Risotto met venkel en citroen
Deze heerlijke basis risotto is lekker fris door de citroen en venkel. In een goede risotto hoort uiteraard Parmezaanse kaas! Een heerlijk basis recept dat zeker bij al je tafelgasten in de smaak zal vallen!
Parel couscous met pompoen en geitenkaas
Dit gerecht met parel couscous kun je zowel koud als warm eten. Een heerlijk herfstig recept met pompoen, walnoten en geitenkaas. Ook dit is zeker geschikt voor het kerstdiner, vooral de rode bessen maken het een feestelijke maaltijd.
Knolselderij soep met peterselie olie
Deze soep van knolselderij is heerlijk romig van smaak. De soep wordt afgemaakt met een zelfgemaakte peterselie olie en knapperige pompoen pitjes, waardoor het er lekker en feestelijk uitziet.
Gnocchi met gerookte zalm
Een lekker hoofdgerecht met gnocchi en gerookte zalm. Dit wordt met een roomsausje, courgette en spinazie gemaakt. Het voordeel van dit lekkere gerecht is dat het lekker snel op tafel staat, zodat jij samen kunt genieten samen met je gasten.
Geroosterde spruitjes met Parmezaanse kaas
Deze spruitjes zijn een heerlijk en verassend bijgerecht. De spruitjes worden samen met Parmezaanse kaas geroosterd in de oven. Bij ons staan spruitjes vaak op tafel met Kerst en dit is mijn favoriete variant.
Vispastei met zalm, kabeljauw en garnalen
Dit vis pannetje bestaat uit kabeljauw, zalm en garnalen in een romige saus met prei en wortel. Dit is afgedekt met knapperig bladerdeeg. Een gerecht dat goed vooral bereid kan worden en slechts afgemaakt kan worden in de oven, ideaal!
Tomaten carpaccio met burrata
Deze heerlijke vegetarische carpaccio van verschillende tomaten is een heerlijk voorgerecht. De romige burrata, basilicum en pijnboom pitjes, maken het een onweerstaanbaar recept! Dit gerecht wordt carpaccio genoemd, omdat de tomaat lekker dun gesneden wordt, zoals bij rund carpaccio.
Vegan wellington met portobello
Deze wellington is helemaal geschikt als veganistisch als kerst recept. De wellington is gevuld met portobello, spinazie en zachte rode ui. Ook erg goed voor te bereiden!
Provençaalse tomaten uit de oven
Deze tomaten zijn ontzettend smaakvol door de combinatie van veel kruiden, knoflook en broodkruim. Een heerlijk feestelijk bijgerecht uit de oven, een goede tip voor tijdens het Kerst diner.
Ik ben onwijs benieuwd wat bij jullie op tafel staat tijdens de feestdagen. Mocht je mij willen inspireren, laat me dan even in een berichtje achter wat jij lekker vind tijdens de feestdagen.