Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

10 x recepten met burrata

Fan van romige burrata? Dan móet je deze 10 x recepten met burrata proberen! Van frisse salades tot hartige pasta’s: burrata maakt elk bord extra bijzonder.

Wat is burrata?

Burrata is een Italiaanse kaas die op het eerste gezicht lijkt op mozzarella, maar met een romige, zachte vulling van stracciatella (mozzarella gemengd met room). De buitenkant is gemaakt van elastische mozzarella, terwijl de binnenkant juist heerlijk smeuïg en zacht is. Deze bijzondere combinatie maakt burrata tot een echte delicatesse die superzacht van smaak is. Burrata wordt traditioneel gemaakt van koemelk en komt oorspronkelijk uit het zuiden van Italië, met name uit de regio Puglia. Je kunt burrata op veel manieren gebruiken: in salades, op pizza’s, bij pasta’s of als voorgerecht met geroosterd brood en groenten. Dankzij de milde, frisse smaak past burrata bij veel ingrediënten en zorgt het altijd voor een luxe en romige twist. Het is niet voor niets dat burrata de laatste jaren zo populair is geworden! 

Alle Italiaanse recepten

10x recepten met burrata

Met burrata kun je eindeloos variëren, en dat bewijzen deze 10 x recepten met burrata. Van een kleurrijke rode bietenrisotto tot een frisse salade met sinaasappel en biet: de romige kaas past zich moeiteloos aan elk gerecht aan. Probeer eens een bruschetta met aubergine en gegrilde druiven, of een traybake met gnocchi en groenten – lekker makkelijk uit de oven. Ook in pastagerechten komt burrata perfect tot zijn recht, zoals in een pasta met pistachepesto of een variant met groene asperges en zongedroogde tomaat. Zin in iets fris? Ga dan voor een tomatencarpaccio of een lichte salade met burrata. Of verwen jezelf met een smaakvolle orzo risotto met champignons en truffelolie. Wat je ook kiest, met burrata geef je elk gerecht een romige, luxe finishing touch.

1. Bruschetta met burrata, aubergine en gegrilde druiven

Bekijk recept

Van bruschetta's als hapje kun je geen genoeg krijgen en daarom in deze variant met burrata, aubergine en gegrilde druiven. Deze moet je gemaakt hebben!

2. Pasta met groene asperges, burrata en zongedroogde tomaat

Bekijk recept

Deze gevulde pasta is een echte aanrader voor liefhebbers van romige pasta recepten. De burrata is heerlijk bij de zongedroogde tomaat en beetgare groene asperges.

3. Rode bieten risotto met burrata en tijm

Bekijk recept

Deze rode bieten risotto ziet er niet alleen spectaculair uit qua kleur, maar is dit zeker ook qua smaak. Heerlijk met romige burrata, die de smaak van rode biet lekker mild maakt.

4. Tomaten carpaccio met burrata

Bekijk recept

Deze heerlijke vegetarische carpaccio van verschillende tomaten is een heerlijk voorgerecht. De romige burrata, basilicum en pijnboom pitjes, maken het een onweerstaanbaar recept!

5. Witte asperges met burrata

Bekijk recept

Gegrilde asperges is altijd een goed idee voor wanneer het zonnetje zich laat zien. In deze combinatie met burrata, cherrytomaten en hazelnoten. De romige en kruidige toppings maken het een smaakvol en zomers recept!

6. Pasta met pistache pesto, burrata en rode bessen

Bekijk recept

Deze zomerse pasta met zelfgemaakte pistache pesto moet je echt gegeten hebben! De pasta is helemaal af met romige burrata en frisse zoetzure rode bessen.

7. Salade met sinaasappel, rode biet en burrata

Bekijk recept

Deze salade is de perfecte combinatie van zoet, hartig en heerlijke romigheid van de burrata. Sinaasappel en rode biet zijn een match made in heaven!

8. Tray bake met gnocchi, gegrilde groenten en burrata

Bekijk recept

Deze traybake is lekker makkelijk, want de oven doet het werk! Een heerlijk recept met gegrilde groenten, waaronder courgette, gnocchi en afgemaakt met pesto en burrata.

9. Salade met sinaasappel en burrata

Bekijk recept

Sinaasappels zijn onwijs lekker in een salade, zeker in combinatie met heerlijke romige burrata. Een simpele salade als lunch, bijgerecht of lichte maaltijd.

10. Orzo risotto met champignons en burrata

Bekijk recept

Dit is een echte favoriet in ons gezin; orzo risotto met romige burrata, lekker veel champignons en rucola voor de pit. Dit gerecht is extra lekker door de toevoeging van truffel olie!

* Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.