10 x oktober recepten
We zitten in de herfst en daar horen heerlijke recepten bij met pompoen, prei, bloemkool en spitskool. Dit zijn 10 recepten voor in de maand oktober. Pak je dekentje erbij en geniet van dit comfort food.
Seizoensgroenten en fruit in oktober
Op Jaimy's Kitchen kun je natuurlijk allerlei informatie vinden over groenten uit het seizoen. Lees bijvoorbeeld de blog seizoensgroenten oktober voor meer informatie over mijn favo oktober groenten. Pompoenenseizoen is daar, oftewel de herfst! Want voor mij staat herfst in het teken van pompoen. Tijd voor hartige comfort food recepten en je wellicht zelfs op de bank onder een dekentje kunt eten. Duik lekker de keuken in met deze recepten.
Wist je trouwens dat seizoensgroenten en fruit eigenlijk per jaar kunnen verschillen? Het ligt er namelijk aan of het een warme zomer, een nat voorjaar enzovoorts geweest is. In deze blogs gaan er in op de algemene seizoensproducten. Veel lees- en kook plezier!
1. Sticky bloemkool met rijst
Bekijk recept
Sticky bloemkool is een recept waarbij bloemkool in de hoofdrol staat. De bloemkool wordt geroosterd in de oven en vervolgens bekleed met een heerlijke saus met Aziatisch tintje.
2. Pompoen salade met bramen, rode bessen en feta
Bekijk recept
Halloween salade met bramen, rode bessen en spooky pompoen! Deze smaken gaan onwijs goed met elkaar samen in een herfstige salade.
3. Whipped feta met geroosterde pastinaak en bospeen
Bekijk recept
Whipped feta is luchtige, opgeklopte feta en een smaakvolle dip voor bij de geroosterde pastinaken en bospenen. Samen een ontzettend lekker voorgerecht of bijgerecht.
4. Maaltijdsoep met rijst en champignons
Bekijk recept
Deze romige maaltijdsoep vegetarisch en gevuld met rijst, champignons en wortel. Lekker smaakvol en verwarmend!
5. Orzo risotto met prei en champignons
Bekijk recept
Dit is een risotto gemaakt van orzo, een heerlijke pastasoort. Dit lekkere gerecht is gevuld met champignons en prei.
6. Geroosterde spitskool uit de oven met tomaat & paprika saus
Bekijk recept
Deze geroosterde spitskool heeft lekker veel smaak, is gezond en smaakt heerlijk bij de zelfgemaakte tomaat & paprikasaus. Een hoofdgerecht geserveerd met vis naar keuze en rijst.
7. Geroosterde spitskool met vega braadworst
Bekijk recept
Dit is een heerlijke traybake waar de aardappeltjes, groenten en zelfs de (vega) braadworst in de oven geroosterd worden. De oven doet het werk voor je!
8. Pompoen & speculaas cake
Bekijk recept
Pompoen zie je overal in overvloed. Hartige recepten zoals curry's, stamppotten of geroosterde pompoen, onwijs lekker allemaal. Wist je dat je pompoen ook voor zoete gerechten goed kunt gebruiken? Zoals in dit recept met speculaas in een cake, zo kun je pompoen dus ook verwerken!
9. Rode linzensoep met pompoen
Bekijk recept
Een heerlijke pompoensoep, die vullend is door de rode linzen. Net even wat anders als de klassieke pompoensoep, hartig en precies wat je nodig hebt op een regenachtige dag!
10. Aubergine schnitzel met bloemkoolpuree
Bekijk recept
Schnitzels van aubergine, geloof me het is heerlijk! De panko maakt het goed knapperig en dit is erg lekker bij de bloemkool puree. De gepofte tomaatjes zijn lekkere smaakbommetjes die deze maaltijd tot een heerlijk geheel maakt!
* Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.