10 x november recepten


We zitten in de herfst en daar horen heerlijke recepten bij met pompoen, venkel, prei, wortel en shiitake. Dit zijn 10 recepten voor in de maand november. Pak je dekentje erbij en geniet van dit comfort food.
Seizoensgroenten en fruit in november
Op Jaimy's Kitchen kun je natuurlijk allerlei informatie vinden over groenten uit het seizoen. Pompoenenseizoen is daar, oftewel de herfst! Want voor mij staat herfst in het teken van pompoen. Tijd voor hartige comfort food recepten en je wellicht zelfs op de bank onder een dekentje kunt eten. Duik lekker de keuken in met deze recepten.
Wist je trouwens dat seizoensgroenten en fruit eigenlijk per jaar kunnen verschillen? Het ligt er namelijk aan of het een warme zomer, een nat voorjaar enzovoorts geweest is. In deze blogs gaan er in op de algemene seizoensproducten. Veel lees- en kook plezier!
Wil je nog meer inspiratie over groenten uit het seizoen in de maand november?
Tip: blog seizoensgroenten november
1. Romige orzo met venkel, prei en kruidenkaas
Bekijk recept
In dit recept is de orzo ontzettend romig op smaak gebracht met kruidenkaas en gevuld met venkel, prei en tomaat. De zongedroogde tomaatjes zijn lekkere smaakbommetjes!
2. Rijst salade niçoise met tonijn
Bekijk recept
Deze kleurrijke rijst salade niçoise met tonijn combineert de beste ingrediënten uit de klassieke Niçoise salade met een twist van basmatirijst, waardoor het een vullende maaltijdsalade is. Met tonijn, knapperige groenten, en een romige dressing is deze salade niet alleen heerlijk, maar ook eenvoudig te bereiden.
3. Quiche met champignons en courgette
Bekijk recept
Deze hartige quiche met champignons en courgette is een fantastische manier om verse groenten te combineren met een romige, smaakvolle vulling, verpakt in een knapperige korst. De Parmezaanse kaas is een heerlijke smaakmaker!
4. Pompoen stamppot met geitenkaas
Bekijk recept
Pompoen stamppot kan niet missen in het seizoen van de pompoenen. Deze is heerlijk in combinatie met geitenkaas, rucola en kastagne champignons. Het wordt afgemaakt met vegetarische balletjes.
5. Romige prei en zuurkool met zalm
Bekijk recept
Deze moten zalm liggen op een bedje van romige prei en zuurkool op smaak gemaakt met crème fraîche en mosterd. Serveer met knapperige, gebakken aardappeltjes.
6. Bloemkoolsteaks met harissa
Bekijk recept
Dit recept ziet er best fancy uit, maar kan binnen 30-40 minuten op tafel staan. De bloemkoolsteaks zijn lekker pittig door de harissa.
7. Romige champignonsoep
Bekijk recept
Dit is een basis recept voor champignonsoep, rijkelijk gevuld met verse champignons en op smaak gebracht met tijm en peterselie. Een zelfgemaakte, romige champignonsoep die ook makkelijk is om te maken.
8. Gegratineerde witlof
Bekijk recept
Gegratineerde witlof is een heerlijk bijgerecht voor bij een Hollandse maaltijd. De kaas is lekker goudbruin en de witlof zacht en romig.
9. Zoete aardappel stamppot met boerenkool
Bekijk recept
Deze stamppot met zoete aardappel en boerenkool is een twist op de klassieke boerenkool stamppot. De smaakmakers zoals zongedroogde tomaat en feta maakt deze vegetarische stamppot ontzettend smaakvol!
10. Noedels met Chinese kool, champignons en tofu
Bekijk recept
Dit vegetarische wok gerecht zit boordevol groenten namelijk; champignons, Chinese kool en paprika. De noedels worden afgemaakt met krokante tofu en verse koriander.
* Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.