Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

10 x mijn favoriete baby producten

Ik ben voor het eerst mama geworden en heb veel producten getest. Graag deel ik met jullie mijn 10 favoriete babyproducten naar mijn eigen ervaring.

Favoriete babyproducten

Zoals jullie weten is mijn blog een foodblog, maar wel eentje met een persoonlijk tintje. Zoals jullie ook weten ben ik eind juni mama geworden! En wauw, wat komt er veel op je af als je voor het eerst moeder wordt. Het is best een zoektocht naar de producten die je wél of niet nodig hebt. Uiteraard is dit ontzettend persoonlijk, maar ik had er enorm veel aan om tips van vriendinnen te krijgen. Bij deze dus mijn tips voor jullie, in willekeurige volgorde.

1. Grote hydrofiele swaddles, Atelier Pomme
Sowieso zijn grote hydrofiele swaddles geweldig. Deze gebruik je om je kindje lekker in te wikkelen als je door het huis loopt, je baby mee in te bakeren, als dekentje, eventueel als badcape en ga zo maar door. Ik ben erg zelf gek op als je een enorm zachte hydrofiele doek hebt en dat is die van Atelier Pomme zeker. Daarnaast kun je deze laten personaliseren, hoe leuk is dat?!

2. Een draagzak, Baby Björn Move

Baby Bjorn www.jaimyskitchen.nl

Oh, een draagzak; wat is dat een enorme aanrader zeg. Wij genieten hier nog steeds enorm veel van. De eerste weken gebruikte ik ook vaak overdag een draagzak, wanneer Noah niet in zijn bedje wilde slapen. Noah slaapt al een tijd goed in zijn eigen bedje overdag, dus nu gebruiken we de draagzak voornamelijk tijdens het wandelen. De draagzak die ik momenteel veel gebruik is de Baby Björn Move in een prachtige donkergroene kleur. Deze draagzak is recent vernieuwd en bestaat uit mesh voor een goede luchtdoorstroming. Je kindje zit dicht tegen je aan dus verse lucht is belangrijk! Ook heeft deze draagzak een verhoogde neksteun, zodat het hoofdje goed ondersteund wordt. Wat ik het fijnst vind aan deze draagzak, is dat je deze makkelijk zelf om kunt doen. Je klikt de band namelijk voor dicht en installeert vervolgens je kindje tegen je aan.

Je kunt ook voor een draagdoek kiezen. Deze heb ik zelf ook, maar eigenlijk nooit gebruikt. Het knopen vind ik ingewikkelder (ik heb ontstekingen in mijn pezen) en de draagzak is gewoon veel makkelijker.

3. Flesjes en een magnetron sterilisator
Dit is een beetje een saaie tip, maar wel een goede tip! Wij geven Noah namelijk al vanaf ongeveer 2 weken oud dagelijks minimaal één flesje naast de borstvoeding. Dit is slim om te doen, omdat je baby dan aan de speen went. Het is dus verstandig om ook een flesje (of meerdere) in huis te hebben. Daarnaast gebruik ik de magnetron sterilisator dagelijks voor flesjes, kolf materialen, spenen, bewaarbakjes enzovoorts.

4. Een co-sleeper, Maxi-Cosi Iora

Iora www.jaimyskitchen.nl

Ik ben zo ontzettend blij met onze co-sleeper! Wij laten Noah tot ongeveer 6 maanden op onze slaapkamer in de co-sleeper slapen, tot hij er niet meer in past. Persoonlijk vinden wij dit erg fijn, omdat we zijn eerste hongersignalen zo horen. Nu moet ik toegeven dat Noah vanaf een week of 6 al doorsliep. En dat was al heel snel 8 uur in de nacht. Het fijne aan de Maxi-Cosi Iora is dat je deze open kunt ritsen en tegen je matras aan zetten. Erg makkelijk om je kindje zo snel bij je te nemen. Daarnaast, het grootste pluspunt is het feit dat je het bedje schuin kunt zetten, het hoofdeinde iets hoger als het voeteneinde. Dit is erg fijn tegen reflux of als je kindje een beetje misselijk is. Zo kan de voeding makkelijker naar beneden zakken. Echt een aanrader!

5. Een voetenzak voor autostoel en kinderwagen

Voetenzak www.jaimyskitchen.nl

Jeetje, wat heb ik hier lang over getwijfeld. Ik dacht dus dat ik dit niet nodig zou hebben. Ik dacht namelijk dat ik gewoon een dekentje in de autostoel kon gebruiken. Na lang denken en overleggen met vriendinnen besloot ik er toch eentje te kopen. En wat is dat een goede aankoop zeg! Ik gebruik de voetenzak ontzettend graag in de autostoel, omdat deze echt goed aansluit en geen kou door kan laten. Daarnaast gebruik ik de voetenzak dus ook in de kinderwagen. Noah ligt hier heerlijk warm in en valt superlekker in slaap in de zak.

6. Een kinderstoel met baby inzet, Maxi-Cosi Minla

Wij vinden het heel fijn om tijdens het avondeten Noah bij ons aan tafel te hebben. De allereerste weken vonden we hem wat te klein ervoor, maar in de Maxi-Cosi Minla kan je baby helemaal plat liggen. Beter voor de rug van je kindje! Daarnaast is het fijne aan deze stoel dat deze dus geschikt is vanaf de geboorte, zonder dat je hier een extra inzet voor hoeft te kopen. Dat maakt de Maxi-Cosi Minla ook een erg betaalbare kinderstoel.

7. Een baby nestje, Liewood

Liewood www.jaimyskitchen.nl

Een aankoop waar ik ook lang over na heb gedacht tijdens mijn zwangerschap. Uiteindelijk heb ik toch een mooi nestje gekocht van Liewood en heb ik deze veel gebruikt! Vooral in de eerste weken lag Noah hier dagelijks in, bijvoorbeeld als we buiten onder de overkapping lagen lag hij in het nestje op onze loungebank.

8. Babykleertjes (welke maten)

Van veel mensen om mij heen hoorde ik met name: 'Koop niet te veel kleding in maat 50'. Echter, Noah heeft ongeveer 5 weken lang in maat 50 gepast, sommige kleertjes zelfs 6 weken. Dat is best lang! Het is totaal afhankelijk van je kindje en zijn/haar groei uiteraard. Daarnaast heb je zó iets bijgekocht, dus ga inderdaad niet los met de kleertjes. Maar vergeet niet dat je baby ook wel eens een ongelukje met verschonen kan krijgen, zeker als beginnende ouder.

9. Een baby gymini, Tiny Love

Tiny Love www.jaimyskitchen.nl

Wauw, wat is Noah hier fan van! Echt, hij vindt het gewoon geweldig. Wij hebben een luxe variant van Tiny Love Dynamic Days Meadow Days. Deze heeft muziek, licht en figuurtjes met geluidjes, knisper en ga zo maar door. Daarnaast zijn deze zo gemaakt dat Noah deze makkelijk vast kan pakken. Echt, dit is een aanrader!

10. Verschillende bewaarbakjes of borstvoeding zakjes

Van mijn vriendinnen kreeg ik Philips Avent bewaarbakjes en daar ben ik ontzettend blij mee. Deze gebruik ik momenteel voornamelijk voor borstvoeding, maar ik heb ook vernomen dat deze later er fijn zijn voor hapjes. Daarnaast heb ik ook borstvoeding zakjes van Medela in huis gehaald, zodat ik een klein voorraadje borstvoeding in de vriezer kan bewaren.

Dit waren mijn 10 tips! Hopelijk heb je hier iets aan.