Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

10 x maart recepten

In deze blog 10 x maart recepten die je in deze maand moet maken, met groenten uit het seizoen! Denk aan rode kool, knolselderij, zoete aardappel, courgette en sla!

Koken met seizoensgroenten in maart

Maart brengt langzaam de overgang van winter naar lente, en dat zie je terug in de seizoensgroenten van deze maand. De groeten die ik gekozen heb om uit te lichten zijn: rode kool, knolselderij, zoete aardappel, courgette en frisse slasoorten. De gerechten worden langzaam iets minder zwaar, die passen bij het veranderende seizoen. Door te koken met seizoensgroenten geniet je van de beste smaken en eet je ook nog eens duurzamer. In deze blog deel ik 10 heerlijke recepten die je in maart zeker wilt proberen! Lees meer over seizoensgroenten in maart in de onderstaande blog:

Blog: seizoensgroenten maart

10 x heerlijke recepten voor maart

In deze blog vind je 10 recepten die je deze maand écht moet proberen. Denk aan een een heerlijke, simpele pasta met courgette, champignons en cherrytomaten, een falafel bowl met rode kool, maar ook nog even één keer die heerlijke winterse vegetarische erwtensoep maken! Ga op ontdekkingstocht en maak deze lekkere recepten. Mijn favoriet recept uit het lijstje is misschien wel het broodje met pittige garnalen en frisse sla!

1. Soba noedels met rode kool en tofu

Bekijk recept

De rode kool in dit recept is een heerlijke toevoeding aan de soba noedels en gebakken tofu. Een makkelijke doordeweekse maaltijd waarin lekker veel groenten verwerkt worden.

2. Boerenkool salade met zoete aardappel

Bekijk recept

Deze boerenkool salade met zoete aardappel, kikkererwten en cranberries is gezond, smaakvol en perfect als voedzame lunch, licht diner of bijgerecht!

3. Vegetarische erwtensoep

Bekijk recept

Erwtensoep is een typisch Hollands en winters recept – een echte klassieker. Dit is een vegetarische versie van erwtensoep die net zo lekker en vullend is als de traditionele variant.

4. Salade met geroosterde pastinaak, wortel en biet

Bekijk recept

Een salade met geroosterde groenten zoals biet, pastinaak en wortel. Samen met frisse veldsla, romige geitenkaas en een honing-mosterddressing. Perfect als bijgerecht of voedzame lunch!

5. Broodje met pittige garnalen

Bekijk recept

Dit lunchgerecht tilt jouw middagmaaltijd naar the next level. De garnalen zijn pittig gemaakt met sambal en afgemaakt met tomaat. Heerlijk op een broodje met sla, Japanse mayonaise en krokante uitjes.

6. Pasta met courgette, champignons en Parmezaanse kaas

Bekijk recept

Ben je op zoek naar een snel, eenvoudig en gezond pasta recept? Deze pasta met courgette, champignons en Parmezaanse kaas combineert verse groenten met de rijke smaak van Parmezaanse kaas en vormt zo een voedzame maaltijd die binnen 20 minuten op tafel staat. 

7. Vegan zoete aardappel gnocchi

Bekijk recept

Wist je dat het vrij eenvoudig is om gnocchi zelf te maken? In dit recept wordt de gnocchi met zoete aardappel in plaats van gele aardappel gemaakt! 

8. Gestoomde courgettes met oregano

Bekijk recept

Dit is een lekker makkelijk bijgerecht om te maken, de oven doet het werk en maakt de courgettes ontzettend zacht van smaak. De courgette wordt extra op smaak gemaakt met munt en gehakte amandelen.

9. Knolselderij koekjes

Bekijk recept

Deze krokante koekjes met zachte binnenkant zijn lekker hartig, omdat ze gemaakt zijn van knolselderij en aardappel. De Pecorino Romano maakt het extra smaakvol!

10. Falafel bowl met quinoa

Bekijk recept

Ben jij ook zo gek op falafel? In dit recept wordt falafel in een heerlijke quinoa bowl geserveerd. De kleurrijke groenten zorgen ervoor dat dit een gezonde maaltijd is. Ook geeft ik je tips om zelf falafel te maken!

* Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.