Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

10 x inspiratie voor de lekkerste curry recepten

Ah, curries, dat zijn echt mijn favoriete recepten. Je kunt me er voor wakker maken! In deze blog heb ik mijn 10 favoriete recepten voor een heerlijke curry op een rijtje gezet. Ik kan niet kiezen hoor!

Indiase Palak Paneer

Indiase Palak paneer www.jaimyskitchen.nl

Palak Paneer is een Indiaas curry recept gemaakt van spinazie en paneer. En wat paneer dan is? Dat is een zachte kaas van koemelk. Vergelijkbaar met tofu maar dan zachter en romiger van smaak.

Vegetarische linzen curry

Vegetarische linzen curry www.jaimyskitchen.nl

Curry’s zijn ongelooflijk makkelijk om te maken, super lekker en vaak ook gezond. Ik weet dat sommigen een beetje afschrikken van de vele soorten kruiden die ik gebruik, maar het is echt een kwestie van één keer wat kruiden kopen en dan kun je heel veel gerechten maken. Je kookt dan ook nog eens zonder smaak versterkers, dus dat is ook nog eens gezond. Ik geef je ook een alternatief als je de kruiden niet in huis hebt of wilt halen.

Vegan Indiase butter masala curry met Pulled Oats

Vegetarische butter masala curry met pulled oats www.jaimyskitchen.nl

Butter masala is een heerlijke Indiase curry die vaak met paneer gegeten wordt. Ik maakte er een vegan variant van door deze met Pulled Oats te maken. De curry is heerlijk romig doordat het met cashewnoten gemaakt wordt.

Bloemkool curry met aardappel

Recept Bloemkool curry met aardappel www.jaimyskitchen.nl

Bloemkool is een heerlijk ingrediënt voor een vegetarische curry. Lekker veelzijdig en vrij neutraal waardoor den perfecte combi met een kruidige curry is.

Vegetarische pompoen curry

Recept pompoen curry met spinazie www.jaimyskitchen.nl

Dit recept voor Indiase curry is vegetarisch en bevat heerlijke pompoen, spinazie en cashewnoten. De curry is heerlijk met zilvervlies rijst. In het recept geef ik een optie voor een makkelijke en een iets uitgebreidere variant.

Curry soep met groenten

currysoep Veggie Noodles www.jaimyskitchen.nl

Zoete aardappel en courgette spelen een hoofdrol in dit recept, lekker veel groenten Ik noem dit recept een soep, maar het is een enorm gevulde soep. De curry pasta en rode peper maakt het lekker pittig, dus pas dit naar je eigen smaak aan.

Bloemkool curry met ananas van Jamie Oliver

Indiase ananas Curry www.jaimyskitchen.nl

Jamie Oliver is een held en ook in het maken van curry’s is hij onwijs goed. Deze vegetarische curry met bloemkool en ananas vind ik erg lekker. Daarom kook ik in dit recept zijn gerecht! Het is een heerlijk frisse curry door de ananas. Kijk je mee naar het recept?

Tikka masala met tempeh

De Indiase keuken is echt een van mijn all-time favorieten. Voor mij is het een makkelijke keuken geworden, omdat ik er graag mee experimenteer. Het volgende recept is ook zeker niet moeilijk om te maken, dus ik zou zeggen: probeer het eens! Het recept is vegan, omdat er geen zuivel in verwerkt is en ik voor tempeh koos. Liever met kip? Dat kan natuurlijk ook!

Vegetarische Thaise groene curry

Recept Thaise groene curry vegetarisch www.jaimyskitchen.nl

Deze Thaise groene curry is lekker pittig en gevuld met allerlei lekkere groenten. Heerlijk met een beetje jasmijn rijst erbij en je hebt een heerlijke Aziatische maaltijd.

Indiase aubergine curry

Recept geroosterde aubergine Indiase curry www.jaimyskitchen.nl

Deze curry is gemaakt van gepofte aubergines, waardoor het een ontzettend zacht van smaak is. Dit recept voor curry is erg lekker gekruid met Indiase kruiden en is erg lekker bij rijst en met een gekruide yoghurt.

Ennnnn, welke curry is jouw favoriet? Mocht je nog een lekker recept missen, laat het mij weten. Dan ga ik het maken!

10x