Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

10 x februari recepten

In deze blog 10 x februari recepten die je in de maand februari moet maken, met groenten uit het seizoen! Denk aan witte kool, knolselderij, zoete aardappel, spitskool en pastinaak!

Koken met seizoensgroenten in februari

Februari staat bekend om zijn koude, winterse dagen, en dat vraagt om gerechten die verwarmen en vullen. De groenten van deze maand – zoals witte kool, knolselderij, pastinaak, spitskool en zoete aardappel – zijn perfect voor voedzame en smaakvolle recepten. Door te koken met seizoensgroenten geniet je niet alleen van verse producten, maar help je ook mee aan duurzamer eten. Lees meer over seizoensgebonden koken en de seizoensgroenten van februari in de onderstaande blog.

Blog: seizoensgroenten februari

10 x heerlijke recepten voor februari

In deze blog vind je 10 recepten die je deze maand écht moet proberen. Denk aan een frisse Griekse witte koolsalade, geroosterde spitskool met tomaat-paprikasaus en zelfs vegan shoarma van knolselderij. Deze gerechten zijn makkelijk te maken, vol smaak en ideaal om de winter door te komen. Laat je inspireren en ontdek je nieuwe favorieten!

1. Griekse witte kool salade

Bekijk recept

Als ik aan witte kool denk, denk ik aan die heerlijke salade die je in een Grieks restaurant krijgt! Deze witte kool salade met kalamata olijven is dit heerlijke Griekse recept. Het is makkelijk zelf te maken en als bijgerecht aan verschillende maaltijden toevoegen. De salade is onwijs lekker bij Griekse pitabroodjes met falafel

2. Geroosterde spitskool met tomaat-paprika saus

Bekijk recept

Deze geroosterde spitskool heeft lekker veel smaak, is gezond en smaakt heerlijk bij de zelfgemaakte tomaat & paprikasaus. Een hoofdgerecht geserveerd met vis naar keuze en rijst. Een recept die je absoluut eens geprobeerd moet hebben!

3. Shoarma van knolselderij

Bekijk recept

De heerlijke shoarma kruiden geven veel smaak aan deze shoarma van knolselderij. De groente is perfect om de smaken op te nemen en zo een pitabroodje shoarma te maken, maar dan plantaardig! 

4. Geroosterde paprika soep met pastinaak

Bekijk recept

Deze heerlijke romige soep is gemaakt met geroosterde paprika paprika en pastinaak. De heerlijke romigheid van deze paprika soep komt van de soja kookroom.

5. Sushi rol met zoete aardappel en tonijn

Bekijk recept

Sushi met tonijn salade is een van mijn favo's om thuis te maken. In dit recept combineer ik de tonijn met zoete aardappel en zoet-zure komkommer in een lekkere sushi rol.

6. Vegan zoete aardappel gnocchi

Bekijk recept

Wist je dat het vrij eenvoudig is om gnocchi zelf te maken? In dit recept wordt de gnocchi met zoete aardappel in plaats van gele aardappel gemaakt! 

7. Sajoer Lodeh - Indonesisch groente recept met tofu

Bekijk recept

Sajour Lodeh is een heerlijk groentegerecht met kokosmelk afkomstig uit Indonesië. Een heerlijk vegetarisch (en veganistisch!) gerecht voor bij een rijsttafel!

8. Whipped feta met geroosterde pastinaak en bospeen

Bekijk recept

Whipped feta is luchtige, opgeklopte feta en een smaakvolle dip voor bij de geroosterde pastinaken en bospenen. Samen een ontzettend lekker voorgerecht of bijgerecht.

9. Zuurkool stamppot met appel en rookworst

Bekijk recept

Deze zuurkool stamppot heeft een twist, omdat er naast gewone aardappelen ook zoete aardappelen in de stamppot verwerkt wordt. Samen met gebakken appeltjes is dit een smaakvolle stamppot!

10. Pasta met geroosterde knolselderij en spinazie

Bekijk recept

Een heerlijke winterse pasta met geroosterde knolselderij, spinazie en Parmezaanse kaas. De knolselderij wordt in de oven geroosterd en daarna staat de pasta binnen no-time op tafel!

* Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.