Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

10 x BBQ recepten - vlees, vis en vegetarisch

Yes, het barbecue seizoen is vol aan de gang! In deze blog geef ik 10 recepten voor bij de BBQ. Daar horen natuurlijk vega recepten bij, maar ook recepten met vlees en vis.

BBQ hotdogs met mango salsa

BBQ hotdogs www.jaimyskitchen.nl

Heerlijke hotdogs van de BBQ of uit de grillpan met een mango salsa. Dit is perfect voor een heerlijke zomer avond. De mango salsa is lekker spicy, maar dit kun je op je eigen smaak aanpassen. De worstjes zijn heerlijk in een broodje, maar ook zonder is dit een top-combi.

Portobello met geitenkaas

portobello met geitenkaas www.jaimyskitchen.nl

Tijdens mijn zoektocht naar allemaal lekkere vegetarische recepten op de grill, kon de gegrilde portobello natuurlijk niet missen. Want deze grote champignons zijn ontzettend geschikt om te grillen en te vullen. Deze vulling bestaat uit geitenkaas en cherrytomaat.

Forel van de BBQ

Forel van de BBQ www.jaimyskitchen.nl

Een hele forel grillen op de BBQ is makkelijk en onwijs lekker. Mijn forellen heb ik op smaak gebracht met citroen en dille en serveerde ik met gegrilde courgettes en stokbrood. Perfect recept voor bij de BBQ op een heerlijke zonnige dag!

Kip saté van de BBQ

Kip sate spiezen bbq www.jaimyskitchen.nl

Kip saté doet mijn aan Indonesië denken, want daar kun je de lekkerste vinden. Deze spiezen met kip zijn gemarineerd en geserveerd met pindasaus.

Vega BBQ spies met tofu en groenten

Recept bbq tofuspies met groenten www.jaimyskitchen.nl

Wist je dat tofu ook geschikt is om te grillen op de barbecue? Met een heerlijke marinade hebben deze vega spiesen met tofu en verschillende groenten lekker veel smaak. Perfect voor op de BBQ!

Garnaal en ananas spies

BBQ garnalen spies met ananas www.jaimyskitchen.nl

Spiezen van de BBQ of van de grill met garnaal en ananas in een heerlijke marinade. Soms vind ik het best lastig om creatief te zijn met spiezen, om niet steeds hetzelfde te maken. Daar ging ik naar op zoek en dat lukte helemaal met deze lekkere variant. Lees snel hoe ik de spiezen en de marinade ervoor maakte.

Gegrilde gemarineerde aubergines 

gegrilde aubergines www.jaimyskitchen.nl

Deze aubergines zijn heerlijk gemarineerd in een Oosterse / Aziatische marinade en gegaard op de grillplaat. De aubergines zijn erg lekker als bijgerecht bij de avondmaaltijd, zoals met rijst en een stuk gegrilde zalm.

Haloumi van de BBQ met watermeloen salsa

BBQ Haloumi kaas met watermeloen salsa recept www.jaimyskitchen.nl

Op zoek naar een heerlijke vega BBQ recept? Probeer dan eens haloumi op de BBQ of grill te leggen. Zeker met deze frisse watermeloen salsa een onwijze aanrader!

BBQ kip burger met yoghurtsaus

BBQ kopburger www.jaimyskitchen.nl

Het was dan toch echt te tijd voor mij om met BBQ recepten te beginnen. Waarom ik dat nog niet eerder gedaan heb, dat vertel ik in deze blog en waarom ik er nu mee begonnen ben ook. Deze kipburgers zijn erg lekker van de BBQ door het rooksmaakje en de frisse muntsaus.

Gegrilde ananas met ijs

gegrilde ananas van de BBQ www.jaimyskitchen.nl

Een dessert van de BBQ is onwijs lekker. Zoete ananas met ijs of kwark ter afsluiting van een heerlijke BBQ. Natuurlijk kun je de plakken ananas ook gewoon in een grillpan grillen wanneer je geen BBQ hebt, of het te slecht weer is om deze aan te steken.

Welke recepten zijn jouw favoriet voor bij de BBQ?

10x