Zwarte rijst pudding met kokos
Zwarte rijst pudding met kokos
Bereidingstijd: 60 min.
-
Personen:
+
Ingrediënten
- 200 gr ongekookte zwarte rijst
- 250 ml kokosmelk
- 1 tl vanille extract
- 2 tl -3 kokosbloesemsuiker
- 1 rijpe banaan
- Water
Toppings:
- Nectarine
- el Granaatapp pitjes
- Kokosflakes
Rijstpudding van zwarte rijst is onwijs lekker, zeker in combinatie met kokos heb je een heerlijke tropische verassing. Voor mij is dit een heerlijk ontbijt maar in Bali wordt het ook als dessert gegeten. Gezond is het in ieder geval!
Recept met inspiratie uit Bali
Vorig jaar tijdens mijn reis naar Bali heb ik de zwarte rijst pudding maar één keer geproefd en eigenlijk was dat een beetje een saaie versie. Dat verdiende dus zeker een herkansing met een lekkerder recept. Ik wilde een zoet recept maken zonder geraffineerde suiker. Dat leek mij een goede mogelijkheid om een heerlijke zwarte rijst pudding te maken met een typisch tintje! Eerder maakte ik al de black rice pudding van Jamie Oliver, nu mijn versie met kokosmelk en kokosbloesem suiker. Want kokos is onwijs lekker en dit geeft een extra lekkere smaak, zeker in combinatie met zoete granaatappel pitjes.
Meal preppen
Ja, want je kunt deze rijstpudding onwijs goed van te voren maken en in een paar porties in de koelkast bewaren. Je kunt deze dan vervolgens ongeveer 5 dagen in de koelkast bewaren. Onwijs handig om dit bijvoorbeeld in het weekend te doen en zo heb je ontbijt voor de rest van de week. Handig toch?
Bereiding
Stap 1
Kook de zwarte rijst volgens de verpakking. Let op, dit duurt 35-50 minuten. Laat ze goed zacht koken. Spoel af met koud water.
Stap 2
Voeg 2/3 van de rijst in een blender met de kokosmelk, banaan, kokosbloesem suiker en vanille. Blend dit tot een glad mengsel.
Stap 3
Bereid de toppings naar keuze.
Stap 4
Maak het kommetje op door eerst de zwarte rijst pudding in een kom te voegen dan een beetje zwarte rijst en de toppings.
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link