Zoete aardappel gratin met geitenkaas

Zoete aardappel gratin met geitenkaas
Bereidingstijd: 45 min.
-
Personen:
+
Ingrediënten
- 2 middelgrootte zoete aardappels
- 50 gr geitenkaas bolletjes
- gehakte peterselie naar smaak
Marinade:
- 2 el olijfolie
- 1 el citroensap
- 1 tl ahornsiroop of honing
- 0.5 tl paprikapoeder
- ½ rode peper
- een snuf zout
Benodigdheden:
- een ovenschaal
Deze gratin van zoete aardappel is een heerlijk bijgerecht. De aardappeltjes zijn lekker knapperig en de geitenkaas is heerlijk zacht er overheen.
Zoete aardappel gratin met geitenkaas
Die twee samen zijn een hele goede combinatie. De zachte geitenkaas past erg goed bij de knapperige zoete aardappel. De geitenkaas kan de laatste 10 minuten toegevoegd worden of na het bakken er overheen gestrooid worden. In dit recept heb ik gehakte peterselie toegevoegd en voor wat extra pit een halve rode peper. Dit past erg goed bij de zoetere smaken van de zoete aardappel en geitenkaas. Dit recept is perfect als bijgerecht. Zelf at ik het bij gewokte broccoli en een stukje zalm.
Een kruidige marinade
De aardappeltjes krijgen veel smaak mee door de marinade die over de aardappeltjes gaat. De olijfolie zal ervoor zorgen dat de aardappeltjes lekker krokant worden. In deze marinade voeg ik ringen rode peper toe voor wat pittigheid! De kruiden voor in de marinade kun je zelf kiezen, maar paprikapoeder is in dit recept mijn favoriet!


Bereiding
Stap 1
Verwarm de oven op 190 graden.
Stap 2
Was de zoete aardappel goed. De schil mag er aan blijven, maar moet daardoor wel goed schoongemaakt worden. Snijd eventuele slechte plekjes weg. Snijd vervolgens dunne plakjes van de zoete aardappel. Dit kan met een mandoline of gewoon met een scherp mes.
Stap 3
Snijd de rode peper in dunne ringen. Neem een kommetje en meng hier de ingrediënten van de marinade in.
Stap 4
Verdeel de plakjes zoete aardappel over de ovenschaal en verdeel de marinade er overheen. Zet de ovenschaal voor ongeveer 30-40 minuten in de oven of tot de aardappel gaar is. Dit is afhankelijk van je oven en de dikte van de plakjes aardappel.
Stap 5
Verdeel de geitenkaas over de gratin als deze nog ongeveer 10 minuten in de oven moet. Verdeel de peterselie er overheen als deze net uit de oven komt en voor het serveren.
* Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Feedback?
Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.
Stuur een bericht
Tiramisu: kidsproof en zwangerproof!
Deze kidsproof tiramisu is de ideale afsluiter van een kerstdiner of elk ander feest! Er zit geen koffie, rauw ei of alcohol in, dus het is helemaal geschikt voor de kleintjes en zwangerproof.
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link