Zelfgemaakte mayonaise
Zelfgemaakte mayonaise
Bereidingstijd: 10 min.
-
Personen:
+
Ingrediënten
- 2 eidooiers
- 1 tenen knoflook
- ½ tl tl mosterd
- 2 tl witte wijn azijn
- 150 ml zonnebloemolie
- 1 el citroensap
Keukenhulpjes
Mayonaise kun je heel makkelijk zelf maken en is erg lekker. In dit recept leer je stap voor stap hoe je zelf mayonaise maakt.
Hoe lang kun je zelfgemaakte mayonaise bewaren?
Zelfgemaakte mayonaise kun je ongeveer een week in de koelkast bewaren. Bewaar de mayonaise dan in een schone, liefst glazen pot en goed afgesloten in de koelkast.
Sla je favoriete recepten op en gebruik de kookmodus
Wist je al dat je je favoriete recepten kunt opslaan? Je kunt een account aanmaken en hartjes geven aan jouw lievelingsrecepten. Op deze manier kun je recepten makkelijk terugvinden of opslaan, zodat je de recepten tijdens het koken makkelijk terug vinden.
Daarnaast is er een kookmodus, waarbij je stap voor stap mee kunt koken. Klik op de kookmodus-knop en ontdek het zelf!
Bereiding
Stap 1
Rasp de knoflook fijn en voeg dit in de maatbeker.
Stap 2
Voeg hierbij de ei dooiers, witte wijn azijn, citroensap en mosterd. Mix dit een beetje door met de staafmixer.
Stap 3
Voeg nu, beetje bij beetje de olie toe, tot je ziet dat het een geheel wordt. Het mengsel zal dikker worden en glad
Stap 4
Mix nu voorzichtig verder tot de mayonaise de juiste dikte heeft. Hoe meer olie je toevoegt, hoe dikke de mayonaise. Proef tussendoor ook of er voldoende citroensap in je mayonaise zit.
Feedback?
Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.
Stuur een bericht
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link