Zelfgemaakte granola met noten



Zelfgemaakte granola met noten
Bereidingstijd: 30 min.
-
Personen:
+
Ingrediënten
- 150 gr hele havervlokken
- 60 gr amandelen
- 60 gr pecannoten
- 60 gr walnoten
- 50 gr kokosvlokken
- 1 el kaneel
- 1 el vanille extract
- 4 el honing
- 3 el kokosolie
De geur van zelfgemaakte granola door het huis, is écht zo lekker dat alleen dit al een reden is om granola te maken. Heerlijk! Dit recept is vol met noten en kokos vlokken voor een tropische twist. Heerlijk als ontbijt met yoghurt, als topping over je smoothie bowl, of gewoon om van te snoepen omdat het zo lekker is!
Recept met noten granola
Ik heb er voor gekozen om granola met noten te maken, omdat het lekker vullend is en vol goede vetten. Weet je nog dat ik een blog schreef over voedingsmiddelen voor gezond haar? Daar staan dus ook noten in, dus kom maar op met die lekkere noten. Kokosvlokken vind ik enorm lekker in granola, dus dat moet er gewoon bij. Zorg wel dat je vlokken hebt en geen rasp, dat proef je minder goed terug en het ziet er minder vrolijk uit in je granola. Als laatste koos ik voor kaneel, omdat alles met kaneel beter smaakt.
Variëren met granola
Varieer gerust met ingrediënten die jij lekker vind. Denk bijvoorbeeld aan:
- Instant koffie
- Gedroogde vruchten zoals; abrikozen, rozijnen of cranberry's
- Zaden zoals; lijnzaad, chiazaad ofsesamzaad
- Pitten zoals; pompoenpitten, pijnboompitten of zonnebloempitten
- Specerijen zoals koek kruiden of kardemom
Lekker mee experimenteren dus! Wil je de granola bewaren? Doe dit dan in een luchtdichte pot en bewaar het voor een paar weken op een donkere plek.


Bereiding
Stap 1
Verwarm de oven op 180 graden. Voeg in een kom de havervlokken met kaneel.
Stap 2
Hak de noten grof en meng dit door de havervlokken. Voeg hier ook de kokosvlokken aan toe.
Stap 3
Meng de honing, het vanille extract en de kokosolie aan de granola toe. Meng dit met je handen het liefst goed door. Zorg dat dit helemaal over de granola verdeeld is.
Stap 4
Verdeel de granola over de bakplaat met bakpapier en zorg dat er wat lekkere grote brokken tussen zitten.Bak de granola in 15 tot 20 minuten af. Vergeet niet tussentijds de
Stap 5
granola om te scheppen. Wanneer de granola lichtbruin is, is deze klaar.
* Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Tiramisu: kidsproof en zwangerproof!
Deze kidsproof tiramisu is de ideale afsluiter van een kerstdiner of elk ander feest! Er zit geen koffie, rauw ei of alcohol in, dus het is helemaal geschikt voor de kleintjes en zwangerproof.
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link