Witte asperges met burrata
Witte asperges met burrata
Bereidingstijd: 25 min.
-
Personen:
+
Ingrediënten
- 750 gr witte asperges
- 50 gr cherrytomaten
- 0.5 gele paprika
- 1 sjalot
- 2 tenen knoflook
- 6 el olijfolie
- 0.5 tl rozemarijn
- 0.5 tl dragon
- 1 bol burrata
- een paar takjes verse basilicum
- peper en zout
Keukenhulpjes:
- Grillpan, Grillijzer of BBQ
Gegrilde asperges is altijd een goed idee voor wanneer het zonnetje zich laat zien. In deze combinatie met burrata, cherrytomaten en hazelnoten. De romige en kruidige toppings maken het een smaakvol en zomers recept!
Witte asperges met burrata
Burrata kennen we allemaal door de heerlijke romigheid, een ingrediënt dat inmiddels niet meer weg te denken is in recepten. Zo ook in een combinatie met witte asperges. De toppings worden in olijfolie gebakken en geven extra veel smaak. Tomaatjes en gele paprika voor zoetigheid, hazelnoten voor knapperigheid en ook sjalot en knoflook mag niet missen. De kruiden in dit recepten zijn rozemarijn, dragon en verse basilicum.
Recepten met witte asperges
Het seizoen van asperges duurt tot eind juni, dus geniet ervan zolang het kan. Wil je tips over het bereiden van asperges? Lees dan de blog: ‘alles over asperges: koken, bereiden en schillen’. Ga ermee aan de slag voordat het seizoen van deze heerlijke groente weer voorbij is. Wil je inspiratie voor recepten? Kijk hier: asperge recepten. Of kijk hieronder voor een aantal inspirerende recepten:
- Taco's met witte asperges en avocado
- Witte asperges en shiitake in Aziatische saus
- Risotto met witte asperges en pesto
Sla je favoriete recepten op
Wist je al dat je je favoriete recepten kunt opslaan? Je kunt een account aanmaken en hartjes geven aan jouw lievelingsrecepten. Op deze manier kun je recepten makkelijk terugvinden of opslaan, zodat je de recepten tijdens het koken makkelijk terug vinden.
Deze blog is in samenwerking met Nederlands Asperge Centrum tot stand gekomen.
Bereiding
Stap 1
Schil de witte asperges, snijd 1-2 centimeter van de onderkant af en kook de asperges 5 minuten. Giet af en dep de asperges droog.
Stap 2
Snijd in de tussentijd de sjalot in ringen, hak knoflook fijn, snijd paprika in kleine blokjes en halveer de cherrytomaten.
Stap 3
Verhit de helft van de olijfolie in een pannetje en fruit de sjalot aan. Voeg na 3 minuten knoflook toe en hierna gele paprika. Laat een aantal minuten bakken en voeg de cherrytomaten en rozemarijn toe. Laat 5 minuten pruttelen.
Stap 4
Hak in de tussentijd de hazelnoten fijn. Voeg dit samen met dragon, zout en peper ook toe en meng goed. Voeg de overige olijfolie toe en meng goed. Zet het vuur laag.
Stap 5
Grill de asperges in een grillpan, -ijzer of op de BBQ tot er mooie grillstrepen te zien zijn. Leg de gegrilde asperges op een bord, leg hierover de burrata en maak af met toppings en verse basilicum.
Feedback?
Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.
Stuur een bericht
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link