Vegetarische pasta carbonara
Vegetarische pasta carbonara
Bereidingstijd: 20 min.
-
Personen:
+
Ingrediënten
- 200 gr spaghetti
- 125 gr vegetarische spekjes
- 250 gr champignons
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 3 gr peterselie
- 2 eieren
- 40 gr Parmezaanse kaas
- zwarte peper en zout
- extra vierge olijfolie
Pasta carbonara is een echt Italiaans klassiek recept met ei, spekjes en peterselie. In dit recept als vegetarische variant met champignons en vegetarische spekjes.
Hoe maak je pasta carbonara?
Een absolute must is dat je pasta carbonara met verse eieren maakt. Het gebruik van room is uit den boze, want dit is niet authentiek! Ik heb geleerd om pasta carbonara te maken van Italianen. Tijdens mijn periode in India leerde ik ook Italianen kennen. Eenmaal terug kwamen ze een weekend naar Amsterdam en daar leerden de mannen mij hoe je deze pasta écht moet maken. Verse eieren, goede olijfolie, en vooral geen room. Er horen ook goede spekjes bij, waar je ook het vet van gebruikt. Deze stap sta ik toch over in dit recept, omdat het een vegetarische pasta carbonara is. Maar weet dat je hier mee kunt variëren.
Pasta met ei
In dit recept heb je verse eieren nodig, omdat de eieren de basis van de saus is. Het ei mag niet stollen, maar moet een laagje om de pasta vormen, waardoor het dus belangrijk is om verse eieren te gebruiken. Ook hoort hier een beetje olijfolie bij, die zorgt extra voor dat romige laagje om de pasta. Benieuwd hoe je dit recept maakt? Lees snel verder!
Bereiding
Stap 1
Snipper het uitje en hak de knoflook. Snijd de champignons in plakjes en hak de peterselie fijn.
Stap 2
Breng water aan de kook, voeg een halve theelepel zout toe en kook de spaghetti gaar volgens de aanwijzingen van de verpakking.
Stap 3
Verhit een beetje olijfolie in een pan en fruit het uitje aan. Voeg na 2 minuten ook knoflook en champignons toe. Bak gaar in ongeveer 5 minuten.
Stap 4
Neem een ander pannetje en bak hierin de vegetarische spekjes goudbruin in een beetje boter of olie.
Stap 5
Neem een kommetje en breek hier de eieren in, klop goed los, voeg een eetlepel olie toe, gehakte peterselie en een ruime hoeveelheid zwarte peper. Rasp de Parmezaanse kaas en voeg hierbij. Bewaar een kopje kookvocht van de spaghetti, giet af en voeg de spaghetti samen met het eimengsel. Zorg dat je dit niet op het vuur doet, anders stolt het ei. Voeg indien nodig een klein beetje kookvocht toe.
Stap 6
Voeg als laatste de gebakken spekjes en champignons toe en meng alles door elkaar.
* Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Feedback?
Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.
Stuur een bericht
Tiramisu: kidsproof en zwangerproof!
Deze kidsproof tiramisu is de ideale afsluiter van een kerstdiner of elk ander feest! Er zit geen koffie, rauw ei of alcohol in, dus het is helemaal geschikt voor de kleintjes en zwangerproof.
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link