Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Vegetarisch picknick brood

Vegetarisch picknick brood

Bereidingstijd: 30 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 1 rond brood
  • 1 aubergine
  • 2 -3 tomaten
  • 1.5 bol mozzarella
  • 40 gr rucola
  • 5 gr basilicum
  • 50 gr olijven
  • 200 gr geilde paprika
  • 145 gr tomaten tapenade

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Dit brood is perfect om mee te nemen naar een picknick of als je een dagje erop uit gaat. Een heerlijk vegetarisch recept met gegrilde groenten, mozzarella en olijven. Alle ingrediënten worden in het brood verpakt, zo is het handig om mee te nemen! 

Picknick brood voor onderweg

Inderdaad een brood om te picknicken of mee te nemen als je met het gezin ergens naartoe gaat. De ingrediënten zitten in het brood en daarom is het makkelijk om mee te nemen. Er zit zoveel lekkers in, heerlijk! Wanneer je het brood wilt gaan eten dan snijd je deze in ongeveer 6 stukken en smullen maar.

Vegetarisch met gegrilde groenten

Heerlijke gegrilde groenten met mozzarella, dat is zo onwijs lekker. Daarbij wordt onderin het brood tomaten tapenade gesmeerd, zodat het brood niet te zacht wordt. Let daarbij ook goed op dat je de ingrediënten laat uitlekken. Natuurlijk zou je ook ham, salami of tonijn toe kunnen voegen, maar deze vegetarische variant is ook heerlijk.

Bereiding

Stap 1

Snijd de aubergine in plakken en grill deze in de (grill)pan. Laat de aubergines afkoelen.

Stap 2

Snijd de tomaten en verwijder de zaadlijsten Snijd ook de mozzarella in plakken, de paprika in brede repen en de olijven in ringetjes.

Stap 3

Snijd een kapje van de bovenkant van het brood en hol deze uit door de binnenkant van het brood eruit te halen.

Stap 4

Smeer eerst de tomaten tapenade aan de binnenkant en verdeel vervolgens de rucola onderin. Leg dan de gegrilde paprika in een laag, dan de aubergines, mozzarella, een laagje tomaat, olijven en maak af met blaadjes basilicum.

Stap 5

Leg het kapje van het brood er weer op en verpak het brood op deze manier. Snijd het brood dan in 6 parten.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

lunch tomaat vegetarisch zomer brood tapenade mozzarella gegrilde groenten

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴