Truffel en kaneel kruidnoten
![](https://jaimyskitchen.nl/img/cache/media_43767_fit_640-800-center_85-truffel-en-kaneel-kruidnoten-68786-body.webp)
Truffel en kaneel kruidnoten
Bereidingstijd: 45 min.
-
Porties:
+
Ingrediënten
- Pepernoten
- 130 gr boekweitmeel
- 30 gr amandelmeel
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl speculaas en koek kruiden
- 2 el mk
- 3 el honing
- 70 gr gesmolten boter of kokosolie
- De topping
- 80 gr witte chocolade
- 1 el cacaopoeder
- 1 tl kaneel
De Sinterklaastijd is er weer en kruidnoten zijn een must-have tijdens het Sinterklaasfeest. Dit is een heerlijk Sinterklaas recept om zelf truffel en kaneel kruidnoten te maken.
Zelf truffel en kaneel kruidnoten maken
Tegenwoordig zijn er onwijs veel verschillende soorten kruidnoten in de winkel te verkrijgen. Het kan niet gek genoeg. Dus, naast de klassieke kruidnoten, is dit een recept voor kruidnoten gemaakt van witte chocolade met cacao en kaneel. Dat is echt een gouden combi! De kruidnoten zijn een 'gezonde' versie, doordat er amandelmeel en boekweitmeel gebruikt is in het recept. Ze zijn snel klaar, dus duik snel in de keuken om een portie te maken!
Sinterklaas recepten
De gezellige Sinterklaastijd is ideaal om samen met je kinderen aan de slag te gaan in de keuken en iets lekkers te maken. Speculaas is dé smaak van deze feestperiode, en het is dan ook een favoriete ingrediënt om mee te bakken. Hieronder vind je een aantal heerlijke recepten die perfect passen bij de Sinterklaassfeer en gegarandeerd een succes zijn!
- Sinterklaas bladerdeeg staffen
- Sinterklaas brownies met pepernoten
- Speculaas Muffins
- Speculaas Bliss Balls gevuld met amandelspijs
- Truffel en kaneel kruidnoten
Of kijk tussen alle Sinterklaas recepten
Tip: sla dit recept in je account op! Maak gratis een account aan en heefhartjes aan recepten geven. Deze recepten staan dan opgeslagen in je account.
![](https://jaimyskitchen.nl/img/cache/media_43767_heighten_374-upscale_85-truffel-en-kaneel-kruidnoten-68786-body.webp)
![](https://jaimyskitchen.nl/img/cache/media_43766_crop_413-531-263_heighten_374-upscale_85-truffel-en-kaneel-kruidnoten-68786-header.webp)
Bereiding
Stap 1
Meng eerst alle droge ingrediënten van de pepernoten door elkaar.
Stap 2
Smelt nu de boter zachtjes in een pannetje en meng de honing er doorheen.
Stap 3
Meng de droge en natte ingrediënten nu samen, kijk wel uit met het toevoegen van de melk, het deeg mag niet te nat zijn. Maak een bal van het deeg. Zelf heb ik ook wel eens de fout gemaakt om het deeg iets te droog te houden. Je moet echt makkelijk een bal kunnen maken van het deeg, dan is het deeg goed. Laat het nu 30 minuten in de koelkast opstijven.
Stap 4
Na een half uur kun je kleine balletjes maken van het deeg. Maak een mooie pepernoten vorm van de balletjes en maak ze vooral niet te groot!
Stap 5
Nu mag je de pepernoten ongeveer 15 minuten op 160 graden in de oven afbakken.
Stap 6
Laat de pepernoten goed afkoelen. In de tussentijd kun je de witte chocolade au bain marie smelten.
Stap 7
Doop nu één voor één de afgekoelde pepernoten in de witte chocolade. Strooi direct de cacaopoeder en kaneel over de warme chocolade, zodat dit goed blijft plakken.
Stap 8
Wanneer je alle pepernoten gehad hebt, kun je de chocolade minimaal een uurtje in de koelkast op laten stijven.
Stap 9
Dan zijn ze klaar, geniet ervan!
* Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Feedback?
Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.
Stuur een bericht
Tiramisu: kidsproof en zwangerproof!
Deze kidsproof tiramisu is de ideale afsluiter van een kerstdiner of elk ander feest! Er zit geen koffie, rauw ei of alcohol in, dus het is helemaal geschikt voor de kleintjes en zwangerproof.
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link