Sinterklaas bladerdeeg staffen

Sinterklaas bladerdeeg staffen
Bereidingstijd: 20 min.
-
Porties:
+
Ingrediënten
- 1 vel bladerdeeg (rechthoek)
- 3 el speculoos pasta
- 1 ei
- versiering zoals spikkels
Deze heerlijke Sinterklaas bladerdeeg staffen wil je direct opeten. De lekkerste staf die Sinterklaas zal hebben! Daarnaast is het een erg leuke kids activiteit om deze hapjes te maken.
Sinterklaas bladerdeeg staffen
Hoe leuk zien deze hapjes eruit! Deze Sinterklaas bladerdeeg staffen zijn perfect om op zaterdagochtend samen met je kinderen te maken. Zo kun je aansluitend genieten van dit lekkers terwijl je naar de intocht van Sinterklaas kijkt, of dat nu live is of op televisie. Ik weet in ieder geval zeker dat iedereen ervan zal smullen, jong en oud! De staffen kunnen ook een dag van te voren gemaakt worden en in een luchtdicht bakje bewaard worden.
De stafjes zijn in dit geval gevuld met speculoospasta, maar je kunt ze ook vullen met hazelnootpasta of een andere notenpasta. En wat dacht je van een hartige variant? Vul de stafjes bijvoorbeeld met geraspte kaas, eventueel een beetje mosterd erbij. Een andere variant kan zijn met rode of groene pesto. Er zijn onwijs veel variaties mogelijk.
Tip: let bij het kopen van het bladerdeeg goed op. Er zijn namelijk verschillende vormen te koop: rond en rechthoekig. Voor deze Sinterklaas bladerdeeg staffen heb je absoluut de rechthoekige variant nodig.
Sinterklaas recepten
Tijdens de Sinterklaas periode is het natuurlijk extra leuk om met je kids de keuken in te duiken om zelf iets lekkers te maken. Om helemaal in het thema te blijven wordt er vaak met speculaas gebakken. Hieronder zijn een aantal lekkere recepten die altijd een succes zijn:


Bereiding
Stap 1
Verwarm de oven op de heteluchtstand op 190 graden.
Stap 2
Neem een bakplaat en leg hier een vel bakpapier op. Rol het bladerdeeg uit.
Stap 3
Verwarm de speculoospasta kort in de magnetron, zodat deze wat vloeibaarder wordt. Verdeel de pasta over de helft van het bladerdeeg in de lengte, zodat er lange repen van gemaakt kunnen worden. Vouw het bladerdeeg daarna dicht.
Stap 4
Snijd het bladerdeeg in 6 lange repen. Neem een reep en draai deze aan beide uiteinden in tegengestelde richting, zodat er een gedraaide vorm ontstaat. Leg de reep neer en draai de bovenkant in een spiraal, zodat er een staf ontstaat.
Stap 5
Klop een eitje los en bestrijk de stafjes hiermee. Versier ze naar wens, bijvoorbeeld met strooisel. Bak de bladerdeegstafjes in ongeveer 12-14 minuten goudbruin en gaar.
Tip: gebruik het overige ei om een omelet te bakken!
* Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Feedback?
Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.
Stuur een bericht
Tiramisu: kidsproof en zwangerproof!
Deze kidsproof tiramisu is de ideale afsluiter van een kerstdiner of elk ander feest! Er zit geen koffie, rauw ei of alcohol in, dus het is helemaal geschikt voor de kleintjes en zwangerproof.
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link