Siciliaanse ciabatta



Siciliaanse ciabatta
Bereidingstijd: 10 min.
-
Personen:
+
Ingrediënten
- 2 ciabatta broodjes
- 2 tenen knoflook
- 8 ansjovis filets
- 10 blaadjes basilicum
- 1 tomaat
- 40 gr Parmezaanse kaas
- 12 gr olijven
- olijven
Dit is een heerlijk broodje belegd met ansjovis, tomaat, Parmezaanse kaas, olijven en basilicum.
Zelf een Siciliaans recept maken
Eigenlijk leven mijn liefste vriendinnetjes ook echt met mij en mijn blog mee. Wanneer ze een lekker recept zien, op vakantie zijn en rare dingen eten of een nieuw ingrediënt gevonden hebben dan laten ze het mij direct weten. Ook deze keer toen vriendinnetjes Adriënne iets nieuws ontdekt had. Haar familie heeft deze ciabatta in Sicilië gegeten en ze wist meteen dat dit iets voor mij zou zijn. Met duidelijke instructies over de ingrediënten ben ik dus aan de slag gegaan.


Bereiding
Stap 1
Snijd de ciabatta doormidden en grill deze kort in de grillpan met een scheutje olijfolie.
Stap 2
Wanneer de ciabatta knapperig is, wrijf je er een teentje over uit.
Stap 3
Snijd tomaat in plakken en plet de olijven. Beleg de ciabatta als volgt: eerst ansjovis, dan plakjes tomaat, de geplette olijven, Parmezaanse kaas en als laatste de basilicum blaadjes.
* Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Tiramisu: kidsproof en zwangerproof!
Deze kidsproof tiramisu is de ideale afsluiter van een kerstdiner of elk ander feest! Er zit geen koffie, rauw ei of alcohol in, dus het is helemaal geschikt voor de kleintjes en zwangerproof.
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link