Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Sambal Goreng Tempeh Kering

Sambal Goreng Tempeh Kering

Bereidingstijd: 20 min.

Porties:


Ingrediënten

  • 250 gr tempeh
  • 1 sjalot
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl sambal badjak of oelek
  • zonnebloemolie om in te bakken
  • 2 el ketjap manis
  • 0.5 el bruine suiker (of palmsuiker)
  • 1 tl laos
  • 0.5 limoen
  • peper en zout

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Dit recept voor krokante sambal goreng tempeh kering is de perfecte vegetarische toevoeging aan de Indische rijsttafel.

Wat is sambal goreng tempeh?

Dit zijn kleine krokant gebakken stukjes tempeh in een zoet en lichtpittig sausje gemaakt van ketjap manis. Dit gerecht is onmisbaar bij een Indische rijsttafel en dus erg lekker bij recepten zoals Mie Goreng, Nasi Kuning, Sambal goreng tofu en Sambal goreng Telor. Tempeh is gemaakt van samengeperste gefermenteerde sojabonen en heerlijk een heerlijke smaak. Dit is een vegetarisch en in dit geval veganistisch ingrediënt en recept. In sommige recepten voor dit gerecht wordt namelijk trassi verwerkt, maar niet in dit recept.

Hoe maak je sambal goreng tempeh?

Dir recept voor sambal goren tempeh kering staat vrij snel op tafel en is onwijs lekker! De tempeh wordt eerst in kleine stukjes gesneden en vervolgens krokant gebakken in een laagje olie. Onwijs lekker om dit lekker krokant te bakken. De boemboe wordt apart gemaakt en daarna toegevoegd. 

Sla je favoriete recepten op

Wist je al dat je je favoriete recepten kunt opslaan? Je kunt een account aanmaken en hartjes geven aan jouw lievelingsrecepten. Op deze manier kun je recepten makkelijk terugvinden of opslaan, zodat je de recepten tijdens het koken makkelijk terug vinden. 

Bereiding

Stap 1

Snijd het blok tempeh eerst in plakken en vervolgens in kleine reepjes. Verhit een laagje zonnebloemolie in een pan en bak de tempeh reepjes goudbruin en krokant.

Stap 2

Maak een gladde boemboe van sjalot, knoflook, sambal, laos, een eetlepel olie en optioneel peper en zout. Dit kan door alles zeer fijn te hakken, maar nog beter is om dit in een vijzel of een hakmolen te doen.

Stap 3

Verwijder de goudbruine tempeh uit de pan en leg even apart in een kom. Verwijder overtollige olie en fruit de boemboe aan. Dit duurt ongeveer 3 minuten. Voeg tempeh toe, meng en verwijder uit de pan, om deze weer even in een kom te leggen. 

Stap 4

Voeg ketjap en bruine suiker in de pan, laat 1 minuut borrelen en voeg de tempeh met boemboe toe. Zet het vuur uit en meng door elkaar. Maak af met het sap van een halve limoen.

* Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

hoofdgerechten vegetarisch aziatisch diner vegan tempeh indonesisch tofu & tempeh

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴