Salade met Val Dieu en pompoen

Salade met Val Dieu en pompoen
Bereidingstijd: 30 min.
-
Personen:
+
Ingrediënten
- 100 gr salademix
- 300 gr pompoen
- 265 gr linzen (uitlekgewicht)
- 4 mini komkommer
- 1 Val Dieu kaasje
- 6 zongedroogde tomaat
- olijfolie
- peper en zout
Dressing:
- 1 tl mosterd
- 2 el olijfolie
- 2 el witte wijn azijn
- peper en zout
Deze salade met Val Dieu is een combinatie van geroosterde pompoen, romige kaas en zongedroogde tomaat. Perfect als gezonde lunch of licht diner, en eenvoudig te variëren met noten of andere toppings!
Gezonde salade met Val Dieu en pompoen
De zachte Val Dieu-kaas en de zoete, geroosterde pompoen vormen samen een heerlijke combinatie in deze salade. Linzen zorgen voor een stevige basis en voegen een bron van eiwitten toe, terwijl de frisse mini-komkommers en zongedroogde tomaten zorgen voor een perfecte balans in smaken. Deze salade is niet alleen ontzettend voedzaam, maar ook veelzijdig. Je kunt deze heerlijke salade ook maken met andere kazen zoals burrata of (lauwwarme) geitenkaas.
Tip: Voeg een handje noten toe voor extra crunch, zoals pecannoten, walnoten of hazelnoten.
Meer inspiratie met Val Dieu kaas
Val Dieu is een kaas die perfect past in salades vanwege zijn romige en licht pittige smaak. Dit kaasje is afkomstig uit België, een abdijkaasje uit de regio Aubel, in de provincie Luik. De kaas is ook heerlijk wanneer deze wordt gesmolten in de oven. Naast dit heerlijke recept met pompoen, kun je Val Dieu ook verwerken in een salade met appel en walnoten. Deze combinatie brengt het beste van frisheid en romigheid samen. Deze combinatie brengt het beste van frisheid en romigheid samen. Ontdek het recept voor de salade met Val Dieu kaas met appel en walnoten en laat je inspireren!
Of misschien wil je wel een heel ander salade recept? Neem dan een kijkje in de onderstaande link.


Bereiding
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de pompoen in kleine blokjes en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie, peper en zout, en rooster de pompoenblokjes 20-25 minuten in de oven, tot ze zacht en licht goudbruin zijn.
Stap 2
Spoel de linzen goed af onder koud water en laat ze uitlekken. Snijd de mini-komkommers in plakjes en de zongedroogde tomaten in reepjes.
Stap 3
Halveer het Val Dieu-kaasje en leg dit de laatste 10 minuten op de bakplaat bij de pompoen.
Stap 4
Meng in een kommetje de mosterd, olijfolie en witte wijnazijn. Breng op smaak met peper en zout. Roer goed door tot een gladde dressing. Meng de dressing met de salademix. Voeg daarna de mini-komkommer, zongedroogde tomaat en linzen toe aan de salade.
Stap 5
Haal de pompoen en kaas uit de oven. Laat deze afkoelen tot lauwwarm. Serveer de salade met de pompoen en Val Dieu-kaas.
* Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Tiramisu: kidsproof en zwangerproof!
Deze kidsproof tiramisu is de ideale afsluiter van een kerstdiner of elk ander feest! Er zit geen koffie, rauw ei of alcohol in, dus het is helemaal geschikt voor de kleintjes en zwangerproof.
Deel dit recept
Social media
Kopieer link