Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Rijst uit de oven met vis

Rijst uit de oven met vis

Bereidingstijd: 50 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 180 gr basmati rijst
  • 2 kabeljauw haasjes
  • 1 paprika
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 tomaten
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl paprikapoeder
  • 750 ml ½ bouillon blokje + water
  • 20 gr kappertjes
  • 7 gr peterselie
  • 1 citroen
  • Zwarte peper

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Dit gerecht wordt in de oven bereid, de rijst wordt in bouillon gegaard met paprika en tomaat. Heerlijk met een stukje gebakken kabeljauw.

Rijst in de oven bakken

In dit recept wordt de rijst in de oven gegaard. De mooie kleur en uiteraard heerlijke smaak komt door het paprika en kurkuma poeder. De ovenschaal moet goed afgedekt worden, zodat de rijst ook echt goed gaart. Erg lekker om al die smaken op deze manier samen te laten komen. De rijst maak je helemaal af met verse peterselie en citroen. Ben je gek op koriander? Dan kun je de peterselie ook door koriander vervangen. Een heerlijk gerecht met een stukje kabeljauw.

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven op 200 graden.

Stap 2

Snipper de ui en hak de knoflook. Snijd de paprika en tomaat in kleine blokjes.

Stap 3

Verhit een beetje olie in een pan en fruit het uitje en voeg na 2 minuten ook de knoflook erbij. Voeg na nogmaals 2 minuten de blokjes paprika toe. Voeg hier kurkuma, zwarte peper en paprikapoeder doorheen. Bak ongeveer 5 minuten tot de paprika zacht is.

Stap 4

Maak de bouillon met het water en bouillonblokje. Voeg in een ovenschaal de rijst, kappertjes, blokjes tomaat, gebakken ui, knoflook en paprika en bouillon samen. Dek af met aluminiumfolie en bak de rijst in 40 minuten gaar.

Stap 5

Hak de peterselie fijn en snijd de citroen in plakjes. Verhit na ongeveer 30 minuten van de kooktijd van de rijst een beetje boter in een pan. Bak de kabeljauw op middelhoog vuur de kabeljauw haasjes gaar.

Stap 6

Maak de ovenrijst af met peterselie en citroen en serveer met kabeljauw haasjes.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

tomaat hoofdgerechten rijst vis & zeevruchten paprika kabeljauw diner oven

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴