Recept: Smoothie bowl met kokos en rood fruit
Recept: Smoothie bowl met kokos en rood fruit
Bereidingstijd: 10 min.
-
Personen:
+
Ingrediënten
- 125 gr frambozen
- 150 gr bevroren rood fruit
- 100 ml kokoswater
- 1.5 el zonnebloempitten
- 2 el kokos chips
Smoothie bowls brengen mij altijd meteen terug naar de zomer. En aangezien die inmiddels voorbij is, is het een top idee om de dag te starten met een heerlijke kom vol bevroren fruit. De kokos maakt dit een heerlijk, gezond en tropisch ontbijt of lunch recept.
Smoothie Bowl als ontbijt
Of lunch, dat kan natuurlijk ook. Mijn favoriet is een ontbijt, maar het kan net zo goed een tussendoortje zijn. Dus eigenlijk gewoon elk moment van de dag haha. Ik waan mij natuurlijk wel weer in Bali, want daar ontbeet ik best vaak met een smoothie bowl. Een smoothie bowl is eigenlijk een dikke smoothie in een kom met toppings naar keuze er op. Dit lepel je op samen met de topping. Lekker!
Kokoswater en kokos chips
Zelf vind ik dit een heerlijke tropische toevoeging aan de smoothie bowl met rood fruit, maar mocht je nu niet zo van kokos houden, dan kun je ook water toevoegen. Met de toppings kun je natuurlijk afwisselen zoveel je wilt.
Inspiratie voor toppings
Denk hierbij aan verschillende noten of zaden zoals chia zaad, walnoten, pecannoten of lijnzaad. Vers fruit zoals plakjes banaan, aardbeien of kiwi is erg lekker. Eigenlijk al het fruit wat je in huid hebt kun je erbij combineren. Ook gedroogd fruit kan heerlijk zijn zoals rozijnen of cranberrys. Experimenteer er gewoon op los zou ik zeggen!
Bereiding
Stap 1
Voeg de frambozen, het kokoswater en het bevroren rood fruit in de blender of keukenmachine toe en blend tot een dikke smoothie.
Stap 2
Beleg de smoothie bowl met de toppings.
Feedback?
Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.
Stuur een bericht
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link