Recept: Pasta met venkel en garnalen

Recept: Pasta met venkel en garnalen
Bereidingstijd: 30 min.
-
Personen:
+
Ingrediënten
- 200 gr spaghetti
- 1 venkel
- 12 grote garnalen
- 1 citroen
- 125 ml kookroom
- 125 gr cherrytomaat
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 30 gr Parmezaanse kaas
- 5 gr peterselie
- een klontje boter
- scheutje droge witte wijn
Dit is een heerlijk recept voor pasta met venkel, geserveerd met garnalen.
Venkel in deze risotto
Venkel vind ik een heerlijke groente door de anijsachtige smaak. Je moet er van houden, want de smaak is vrij uitgesproken. Ik houd ervan om venkel te combineren met vis en/of schaaldieren. Gisteren maakte ik deze heerlijke pasta met venkel en garnalen die zeer in de smaak viel bij mij en mijn vriend. Daar was ik er blij mee want het was een experiment. Dit gaan we zeker vaker eten! Je kunt bij de pasta nog een simpele groene salade serveren als je dat lekker vindt.


Bereiding
Stap 1
Snipper het uitje fijn en hak de knoflook. Was de venkel, verwijder het hart uit de venkel en snijd de groente in plakjes. Bewaar het venkelgroen voor de garnering.
Stap 2
Fruit het uitje in wat olijfolie en wanneer deze glazig is, voeg je de knoflook toe. Daarna mag ook de venkel erbij en het klontje boter. De boter wordt toegevoegd voor de smaak. Daarna mag het scheutje witte wijn bij de venkel. Laat de venkel zacht worden, de alcohol langzaam verdampen.
Stap 3
Zet een grote pan met gezouten water op het vuur. Kook pasta volgend de verpakking.
Stap 4
Proef tussendoor of de venkel al wat zachter wordt. Wanneer de venkel beetgaar is, voeg je de room, citroenrasp, peterselie en het sap van de citroen toe. Doe dit op gevoel, heb je meer room nodig? Dan kun je dit gewoon toevoegen. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 5
Voeg de garnalen aan de venkel toe samen met een deel van de Parmezaanse kaas en de gehalveerde cherrytomaatjes, wanneer de pasta bijna gaar is.
Stap 6
Als de garnalen roze gekleurd zijn en de pasta gaar is, kun je het gerecht opdienen. Gebruik een plakje citroen en het venkelgroen om het gerecht te garneren. Als laatste voeg je de geraspte Parmezaanse kaas toe.
Stap 7
Rasp de Parmezaanse kaas. Hak de peterselie fijn rasp de schil van de citroen.
* Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Feedback?
Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.
Stuur een bericht
Tiramisu: kidsproof en zwangerproof!
Deze kidsproof tiramisu is de ideale afsluiter van een kerstdiner of elk ander feest! Er zit geen koffie, rauw ei of alcohol in, dus het is helemaal geschikt voor de kleintjes en zwangerproof.
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link