Quiche caprese met cherrytomaat en mozzarella
Quiche caprese met cherrytomaat en mozzarella
Bereidingstijd: 20 min.
Oventijd 40 min.
-
Personen:
+
Ingrediënten
- 1 vel groot bladerdeeg
- 3 eetlepel paneermeel
- 250 gr cherrytomaten
- 1 bol mozzarella
- 25 gr pijnboom pitten
- 5 gr eieren
- 200 ml crème fraîche
- 1 tl Italiaanse kruiden
- 50 gr Parmezaanse kaas
- 0.5 tl peper en zout
Keukenhulpjes
- Oven
- Quiche vorm
- boter om in te vetten
Quiches zijn lekker makkelijk, want de oven doet het werk. Deze quiche caprese zit lekker vol cherrytomaten, mozzarella en Parmezaanse kaas. Onwijs lekker met een groene salade voor erbij.
Quiche van hartig taart deeg of bladerdeeg
Voor het maken van een quiche kun je zowel hartig taart deeg als bladerdeeg gebruiken. Je kunt natuurlijk ook zelf een zanddeeg maken, maar stiekem ga ik graag voor gemak. In dit recept koos ik voor bladerdeeg. Deze quiche kun je zowel koud als warm eten en is daarom ook erg geschikt om vooraf te maken, zodat je op het moment van eten slechts even hoeft te verwarmen of de quiche dus koud eet.
Soorten quiches
Omdat quiches echt een favoriete maaltijd is, hier een aantal andere lekkere quiche recepten:
Sla je favoriete recepten op
Wist je al dat je je favoriete recepten kunt opslaan? Je kunt een account aanmaken en hartjes geven aan jouw lievelingsrecepten. Op deze manier kun je recepten makkelijk terugvinden of opslaan, zodat je de recepten tijdens het koken makkelijk terug vinden.
Bereiding
Stap 1
verwarm de oven op 180 graden. Neem een kom en kluts hierin de eieren. Voeg dan ook crème fraîche, Italiaanse kruiden en peper en zout toe. Meng goed en rasp de Parmezaanse kaas. Voeg dit ook toe in de kom met het eimengsel.
Stap 2
Rooster de pijnboompitjes in een pan en voeg deze toe aan het eimengsel.
Stap 3
Vet de quiche vorm in en verdeel het vel bladerdeeg hierin. Prik een aantal gaatjes in het bladerdeeg en voeg ongeveer 3 eetlepels paneermeel toe aan de bodem van de quiche. Giet het mengsel in de quiche vorm met het bladerdeeg.
Stap 4
Halveer de cherrytomaatjes en snijd of scheur mozzarella in stukjes. Verdeel beide ook over de quiche en bak vervolgens af in ongeveer 35-45 minuten.
Houd goed in de gaten of het nodig is om de quiche af te dekken, dit kan handig zijn indien de quiche snel begint te kleuren aan de bovenkant.
* Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Feedback?
Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.
Stuur een bericht
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link