Pompoen en speculaas kruiden repen

Pompoen en speculaas kruiden repen
Bereidingstijd: 20 min.
-
Personen:
+
Ingrediënten
- 1 flespompoen
- 150 gram Medjoul dadels
- 200 gram dadels
- 2 volle handjes walnoten
- kokosrasp naar smaak
- 10 digestieve koekjes
- 2 tl koek- en speculaas kruiden
- 1 el cacaopoeder
Benodigdheden:
- Bakpapier
Ben jij nog op zoek naar iets wat je tijdens Sinterklaas avond op de tafel kunt zetten? Deze heerlijke pompoen & speculaas repen zijn een verrassende keuze!
Zelf Sinterklaas repen maken
In eerste instantie heb ik deze bars helemaal niet gemaakt met het oog op Sinterklaas. Samen met vriendinnen Mathilde en Sandra wilde we namelijk een gezonde lekkernij maken, in hoeverre dat gezond kan natuurlijk. Toen de bars eenmaal klaar waren, deed het ons zó aan Sinterklaas denken, dat we samen besloten dit pas online te zetten in de Sinterklaas periode. We hebben speculaas- en koekkruiden gebruikt waardoor het erg geschikt voor herfst en sinterklaas is.
Verrassende smaken
Zelf waren wij ontzettend blij verrast door het zelf bedachte recept. Het prettigst vinden wij zelf dat het geen onnodige toegevoegde suiker bevat. We werken in dit recept namelijk alleen met natuurlijke suikers, zoals die uit de dadels. Snel naar de ingrediënten!


Bereiding
Stap 1
Begin met het maken van de bodem. Meng de dadels met de walnoten in de keukenmachine, Voeg ook een ½ theelepel kaneel aan de boden toe. Als je het lekker vind, kun je ook een beetje cacaopoeder toevoegen.
Stap 2
Waneer het goed gemengd is neem je een ovenschaal, bekleed deze met bakpapier en voeg de bodem toe. Duw het dadel mengsel in de vorm en laat deze goed uitharden. Dit kan in de koelkast, maar ook in de vriezer.
Stap 3
Kook in de tussentijd de pompoen en maak je er een puree van. Laat goed afkoelen.
Stap 4
De pompoen puree mag op smaak gebracht worden nadat deze goed afgekoeld is. Hier gebruik je de amandelpasta voor samen speculaas kruiden. Proef voor de exacte hoeveelheid.
Stap 5
Wanneer de bodem goed gehard is, mag de pompoen puree er overheen verdeeld worden. Voeg je de kokosrasp en verkruimelde digestieve koekjes er over heen.
Stap 6
Laat minimaal 3 uur in de koelkast opstijven.
* Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Feedback?
Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.
Stuur een bericht
Tiramisu: kidsproof en zwangerproof!
Deze kidsproof tiramisu is de ideale afsluiter van een kerstdiner of elk ander feest! Er zit geen koffie, rauw ei of alcohol in, dus het is helemaal geschikt voor de kleintjes en zwangerproof.
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link