Orzo salade met halloumi en nectarine

Orzo salade met halloumi en nectarine
Bereidingstijd: 20 min.
-
Personen:
+
Ingrediënten
- 200 gr orzo
- 2 nectarine
- 150 gr cherrytomaten
- 0.5 komkommer
- 40 gr veldsla
- 225 gr halloumi
- olie om in te bakken
Dressing
- 2 el olijfolie
- 2 el witte wijn azijn
- 2 el pesto
- peper en zout
Het is weer maaltijdsalade tijd! Deze keer met een frisse orzo salade met halloumi en nectarine. De salade is fruitig, zoutig en lekker kruidig door de pesto.
Orzo salade met halloumi en nectatine
Halloumi is een heerlijk grillkaasje uit Cyprus, die je echt moet kennen. Het geeft een lekkere zoute smaak aan de salade en is het lekkerste wanneer deze warm geserveerd wordt, dan is de buitenkant knapperig en de binnenkant zacht van binnen. Ben je net zo gek op dit kaasje als dat ik ben? Bezoek dan de onderstaande recepten, om je nog meer te laten inspireren voor gerechten met halloumi. Zoals je ziet, het is een favoriet ingrediënt om in een salade te verwerken!
- Salade met nectarine, halloumi en quinoa
- Salade met tonijn en halloumi
- Bulgur salade met halloumi
- Salade met gegrilde halloumi en courgette
- BBQ haloumi met watermeloen salsa
Zomerse salades
Maaltijd salades in de zomer zijn geweldig. Naast dit recept zijn er natuurlijk vele andere recepten op Jaimy's Kitchen. Neem een kijkje tussen de vele andere recepten op de salade pagina. Salades kunnen altijd koud of lauwwarm gegeten worden, zijn heerlijk als avondmaaltijd of lunchgerecht. Maak altijd net een beetje extra dan kun je de volgende dag nog lunchen met restjes!
Bevalt het recept? Maak dan een account aan en geef hartjes geven aan jouw lievelingsrecepten. Zo kun je altijd met gemak de recepten terug vinden in jouw eigen account.


Bereiding
Stap 1
Kook de orzo volgens de aanwijzingen van de verpakking en giet vervolgens af met koud water.
Stap 2
Maak in de tussentijd de dressing door olijfolie, witte wijn azijn, pesto en peper en zout te mengen in een kom.
Stap 3
Snijd komkommer in partjes en de cherrytomaten in partjes. Snijd ook de nectarine in kleinere stukjes. Meng deze groenten door de orzo en maak aan met de dressing. Meng goed.
Stap 4
Snijd de halloumi in kleinere blokjes en verhit een beetje olie in een pan. Bak de halloumi goudbruin in een paar minuten. Verdeel de veldsla over de borden, serveer de orzo salade hier overheen. Maak af met de warme, gebakken blokjes halloumi.
* Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Tiramisu: kidsproof en zwangerproof!
Deze kidsproof tiramisu is de ideale afsluiter van een kerstdiner of elk ander feest! Er zit geen koffie, rauw ei of alcohol in, dus het is helemaal geschikt voor de kleintjes en zwangerproof.
Deel dit recept
Social media
Kopieer link