Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Omelet met champignons, spinazie en Parmezaanse kaas

Omelet met champignons, spinazie en Parmezaanse kaas

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 100 gr champignons
  • een handje spinazie
  • peper en zout
  • Parmezaanse kaas naar smaak
  • boter om in te bakken

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Dit omelet is perfect voor een hartig ontbijt of een heerlijke lunch. Maak snel dit heerlijke omelet met champignons, spinazie en Parmezaanse kaas, het gerecht staat binnen 15 minuten op tafel!

Omelet met champignons

De combinatie van eieren en champignons is onwijs lekker, dus een recept voor omelet met champignons mag niet missen op Jaimy's Kitchen. In dit recept wordt het gecombineerd met spinazie en Parmezaanse kaas. Belangrijk bij het maken van het omelet is om de eieren goed luchtig te kloppen. De keuze voor champignons is aan jou. Dit recept kan gemaakt worden met witte champignons, kastagne champignons, maar het is ook heerlijk met oesterzwammen of shiitake. In ieder geval, dit omelet zit vol met champignons en is daarom een manier om lekker veel groeten gedurende de dag te eten!

Extra tips voor het omelet met champignons

Dit omelet is een basis recept, die je echt kunt aanpassen naar je smaak. Dit zijn een aantal lekkere variatie mogelijkheden:

  • Voeg een beetje crispy chili olie toe bij het serveren.
  • Voeg extra kaas zoals brie of mozzarella toe voor dat het omelet dichtgeslagen wordt.
  • Voeg verse of zongedroogde tomaten toe aan de champignons.
  • Voeg wat verse lente-uien voor extra crunch toe!

Lunch recepten met eieren

Toch liever een ander recept met eieren voor de lunch - of het ontbijt? Neem dan eens een kijkje bij deze onderstaande recepten:

  1. Toast met pesto eieren
  2. Zelfgemaakte Franse scrambled eggs
  3. Rijst pannenkoek met champignons

Bereiding

Stap 1

Snijd de champignons in plakjes. Verhit een beetje boter in de pan en bak de champignons in ongeveer 5 minuten gaar. 

Stap 2

Kluts de eieren los in een kom en breng op smaak met peper en zout. Rasp een beetje Parmezaanse kaas door het geklutste ei. Haal de champignons uit de pan en maak de pan schoon. Verhit opnieuw de pan met boter en bak nu een omelet van de geklutste eieren. Gebruik een deksel om het omelet aan beide kanten te garen. 

 

Stap 3

Als het omelet gaat is leg deze dan op een bord. Voeg een beetje spinazie toe op de helft van het omelet en voeg ook de champignons erbij. Sla het omelet dicht en rasp een beetje extra Parmezaanse kaas er overheen.

* Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

Tiramisu: kidsproof en zwangerproof!

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Deze kidsproof tiramisu is de ideale afsluiter van een kerstdiner of elk ander feest! Er zit geen koffie, rauw ei of alcohol in, dus het is helemaal geschikt voor de kleintjes en zwangerproof.

Bekijk dit recept

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴