Noedels met Chinese kool, champignons en tofu
Noedels met Chinese kool, champignons en tofu
Bereidingstijd: 20 min.
-
Personen:
+
Ingrediënten
- 125 gr noedels
- 375 gr tofu
- 2 el maizena
- 2 el sojasaus
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 3 cm gember
- 1 groene paprika
- 150 gr champignons
- 0.5 Chinese kool (afhankelijk grootte)
- 5 gr koriander
- olie om in te bakken
Woksaus
- 1 el sambal (of meer)
- 2 el water
- 2 el sojasaus
- 1 citroen
Keukenhulpjes:
Dit vegetarische wok gerecht zit boordevol groenten namelijk; champignons, Chinese kool en paprika. De noedels worden afgemaakt met krokante tofu en verse koriander.
Chinese kool in de herfst
Tijdens de herfst zie ik de Chinese kolen in overvloed in de supermarkten, vaak voor kleine prijsjes. Dat is top, want met één Chinese kool kom je al een heel eind in je gerechten. Het is een onwijs veelzijdige groente en past perfect in wokgerechten, met een Aziatisch tintje. Zo vind ik het ook onwijs lekker in bami goreng. Maar de groente kan ook prima in de hoofdrol, zoals bij deze Chinese kool rolletjes met geitenkaas.
Sla je favoriete recepten op en gebruik de kookmodus
Wist je al dat je je favoriete recepten kunt opslaan? Je kunt een account aanmaken en hartjes geven aan jouw lievelingsrecepten. Op deze manier kun je recepten makkelijk terugvinden of opslaan, zodat je de recepten tijdens het koken makkelijk terug vinden.
Bereiding
Stap 1
Laat de tofu uitlekken, wikkel in keukenpapier of een theedoek en zet er wat zwaars op. Laat ongeveer 5-10 minuten uitlekken.
Stap 2
Snijd de uien in ringen, hak de gember en knoflook fijn. Snijd de champignons in plakjes, de paprika in kleine reepjes en snijd ook de Chinese kool in reepjes.
Stap 3
Snijd de tofu in blokjes, verdeel de sojasaus goed over de blokjes tofu en verdeel vervolgens de maizena er overheen. Meng goed en zorg ervoor dat alle blokjes tofu bedenkt zijn met maizena. Verhit een laagje olie en bak de tofu knapperig. Haal de tofu uit de pan wanneer deze knapperig is en verwijder eventuele overtollige olie.
Stap 4
Laat een klein laagje olie zitten en fruit hier ui, knoflook en gember in aan. Voeg na 3 minuten champignons, paprika en Chinese kool toe. Roerbak ongeveer 5-8 minuten tot de groenten gaar, maar nog steeds knapperig zijn.
Stap 5
Kook in de tussentijd de noedels gaar, en giet vervolgens af. Voeg bij de groenten.
Stap 6
Voeg de ingrediënten van de woksaus samen, meng en voeg bij de noedels. Voeg de knapperige tofu erbij. Hak een beetje koriander. Serveer de noedels met de koriander.
Feedback?
Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.
Stuur een bericht
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link