Mediterraanse tapenade



Mediterraanse tapenade
Bereidingstijd: 10 min.
-
Personen:
+
Ingrediënten
- 10 zongedroogde tomaatjes
- 4 el groene olijven
- 4 el zwarte olijven
- 1 el kappertjes
- 1 tenen knoflook
- 20 gr Parmezaanse kaas
- 1 el pijnboompitten
- 2 eetlepels olie van de zongedroogde tomaten
- 10 blaadjes basilicum
- peper naar smaak
- 2 el olijfolie
Tapenades zijn onmisbaar op een goede borrelplank! Deze tapenade heeft Mediterraanse smaken door de zongedroogde tomaten, olijven en kappertjes.
Zelf lekkere spreads voor bij de borrel maken
En goede borrelplank is een echt traktatie in het weekend. Hier horen lekkere spreads en dips op en daar is dit recept een goed voorbeeld van. Lekkere krachtige smaken van zongedroogde tomaten, olijven en kappertjes, maar ook Parmezaanse kaas, pijnboom pitten en basilicum. Wil je nog meer spreads zelf maken? Kijk dan eens naar de onderstaande recepten:


Bereiding
Stap 1
Voeg Parmezaanse kaas en knoflook in de keukenmachine en hak fijn. Voeg vervolgens de zongedroogde tomaten toe en pulseer.
Stap 2
Voeg de overige ingrediënten toe. Gebruik alleen nog de pulserende knop, anders vermaal je alles te klein. Deze tapenade mag best een beetje chunky blijven, dat is lekker!
* Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Feedback?
Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.
Stuur een bericht
Tiramisu: kidsproof en zwangerproof!
Deze kidsproof tiramisu is de ideale afsluiter van een kerstdiner of elk ander feest! Er zit geen koffie, rauw ei of alcohol in, dus het is helemaal geschikt voor de kleintjes en zwangerproof.
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link