Mais soep met groene salsa

Mais soep met groene salsa
Bereidingstijd: 20 min.
-
Porties:
+
Ingrediënten
- 570 gr uitgelekte mais (2 blikken)
- 1 grote witte ui
- 2 tenen knoflook
- 1 bouillonblokje
- 700 ml water
- 200 ml kokosmelk
- olijfolie
Groene salsa:
- 2 lente uien
- 5 gr koriander
- 1 limoen
- 2 el gehakte jalapeno (uit pot)
- 8 el olijfolie
- een snuf zout
Deze soep is zoet, hartig en lekker fris tegelijk doordat de zoete mais gecombineerd wordt met kokosmelk en een frisse, pittige groene salsa van limoen, koriander, lente-ui en jalapeño.
Soep recepten
Het is weer tijd voor lekkere, warme soep recepten. Een soep is heerlijk als lunch, of als maaltijd met bijvoorbeeld heerlijke pesto toast met eieren of een broodje met krokante oesterzwammen. Nu is mais soep wellicht niet de eerste soep waar je aan denkt, maar mais is juist een heerlijke basis voor een soep. De zoete mais wordt gecombineerd met romige kokosmelk en een heerlijke groene salsa. Die salsa maakt het recept echt helemaal. De salsa is namelijk lichtpittig door de jalapeno uit pot. Let op, als je verse jalapeño gebruikt zal de salsa een stuk pittiger zijn. De salsa is ook knapperig en friszuur door de limoensap. En mocht je nu geen fan van koriander zijn, dan kun je de salsa ook met peterselie maken. Deze soep is perfect voor een voedzame lunch of diner en zit boordevol smaakvolle ingrediënten.
Andere lekkere soep recepten:
Oh wat zijn we gek op soepen, daarom een aantal lekkere soep recepten, die helemaal geschikt zijn voor een heerlijke maaltijd.
- Rode linzensoep met pompoen
- Tomaten groentesoep met vermicelli
- Romige champignonsoep
- Paprikasoep
- Groene asperge soep
Sla je favoriete recepten op
Wist je al dat je je favoriete recepten kunt opslaan? Je kunt een account aanmaken en hartjes geven aan jouw lievelingsrecepten. Op deze manier kun je recepten makkelijk terugvinden of opslaan, zodat je de recepten tijdens het koken makkelijk terug vinden.


Bereiding
Stap 1
Snipper de witte ui en hak de knoflook fijn. Laat de mais uitlekken.
Stap 2
Verhit een beetje olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook aan. Voeg na ongeveer 3 minuten ook de mais korrels toe en bak dit een aantal minuten. Blijf goed roeren en als na een aantal minuten de mais heerlijk begint te geuren, is het tijd om water en het bouillonblokje toe te voegen. Laat dit ongeveer 5 minuten doorkoken.
Stap 3
Maak de groene salsa in de tussentijd. Snijd de lente-uien in ringen, de jalapeno en koriander fijn. Voeg samen met limoen, olijfolie en een snuf zout. Meng goed door elkaar.
Stap 4
Voeg de kokosmelk toe aan de soep en kook nog 1 minuut door. Voeg nu in een blender en blend de soep helemaal glad. Serveer de soep met de salsa.
* Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Feedback?
Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.
Stuur een bericht
Tiramisu: kidsproof en zwangerproof!
Deze kidsproof tiramisu is de ideale afsluiter van een kerstdiner of elk ander feest! Er zit geen koffie, rauw ei of alcohol in, dus het is helemaal geschikt voor de kleintjes en zwangerproof.
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link