Knolselderij koekjes
Knolselderij koekjes
Bereidingstijd: 30 min.
-
Personen:
+
Ingrediënten
- 375 gr knolselderij
- 275 gr aardappel
- 1 teen knoflook
- 40 gr Pecorino Romano
- 3 eieren
- 200 gr bloem
- 1 tl tijm
- Peper en zout
- boter om in te bakken
Sausje:
- 150 ml yoghurt
- ½ citroen
- 4 gr peterselie
- Peper en zout
Deze krokante koekjes met zachte binnenkant zijn lekker hartig, omdat ze gemaakt zijn van knolselderij en aardappel. De Pecorino Romano maakt het extra smaakvol!
Knapperige koekjes van groenten
Sinds ik moeder ben probeer ik altijd wat extra groenten te verstoppen in gerechten. En daarom maak ik met regelmaat groentekoekjes. Je kunt het zo gek niet bedenken met varianten zoals wortel of broccoli. Mijn favorieten, en die van mijn zoontje, zijn deze knolselderij koekjes en het recept voor bloemkool koekjes, die deelde ik al eerder op Jaimy's Kitchen. Deze groentekoekjes zijn ook erg geschikt om in te vriezen en vervolgens weer kort op te bakken. Handig voor de kids!
De smaakmaker in het recept
Dat is in dit geval Pecorino Romano, een heerlijke Italiaanse kaas. Vaak wordt Parmezaanse kaas gebruikt, maar ook Pecorino Romano is een heerlijk kaasje, die voor een heerlijke hartige smaak in de koekjes zorgt. Deze kaas is gemaakt van schapenkaas en vaak iets zouter in vergelijking met Parmezaanse kaas. Wees dus zuinig met de toevoeging van zout.
Bereiding
Stap 1
Schil de aardappelen, was deze goed. Snijd de knolselderij in kleine stukjes. Voeg dit in een keukenmachine en maal tot het kleine stukjes zijn.
Stap 2
Voeg dit in een kom, breek de eieren erin, tijm en breng op smaak met peper en zout. Rasp de knoflook boven het mengsel, voeg bloem toe en meng alles goed.
Stap 3
Verhit boter in een pan en maak 6 tot 8 knolselderijkoekjes van het beslag. Bak de koekjes gaar op middelhoog vuur en in ongeveer 4-5 minuten per kant.
Stap 4
Maak in de tussentijd een yoghurt sausje door de yoghurt, het citroensap en gehakte peterselie te mengen. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 5
Serveer de warme knolselderij koekjes met de yoghurt saus.
Feedback?
Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.
Stuur een bericht
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link