Hartige courgette cake met feta

Hartige courgette cake met feta
Bereidingstijd: 65 min.
-
Personen:
+
Ingrediënten
- 1 grote courgette, grof geraspt
- 120 gr feta
- 6 zongedroogde tomaatjes
- 40 gr walnoten
- 2 eieren
- 1 tl tijm
- 1 tl rozemarijn
- 85 ml melk (ik gebruik haver)
- 250 g zelfrijzend bakmeel
- 75 ml zonnebloemolie
- een snuf zout
Een cake kennen we natuurlijk allemaal als iets zoets, maar je kunt een cake ook hartig maken. In dit recept combineer ik courgette, zongedroogde tomaat en feta in een cake, een perfect tussendoortje!
Tussendoortje van hartige cake
Ik vind deze cake echt heerlijk als tussendoortje. Bijvoorbeeld voor tussen het ontbijt en de lunch, of tussen de lunch en de avondmaaltijd. Ik heb dan echt niet altijd zin in iets zoets, dus vind ik het ook lekker om als alternatief een keer een hartige snack te eten. Deze hartige cake is daar perfect voor. Zelf laat ik de cake na het bakken volledig afkoelen en snijd ik deze vervolgens in plakjes. Die plakjes vries ik vervolgens in, zodat ik gedurende de week van een lekker plakje hartige cake kan genieten.
Courgette, feta en zongedroogde tomaat
Een heerlijke en smaakvolle combinatie van ingrediënten. In deze cake zit een hele courgette verstopt! Een goede manier om dus wat extra groenten te eten. Daarnaast zijn de feta en zongedroogde tomaten, naast de kruiden échte smaakmakers.


Bereiding
Stap 1
Verwarm de oven op 185 graden en gebruik boven en onder warmte.
Stap 2
Knijp de geraspte courgette volledig uit, zodat deze het vocht verliest. Snijd de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes. Hak te walnoten fijn.
Stap 3
Meng in een kom het zelfrijzend bakmeel en voeg hierbij een snuf zout, tijm en rozemarijn.
Stap 4
Breek de eieren ook in deze kom en voeg de zonnebloemolie en melk er aan toe. Meng tot een deeg. Dit kan in een keukenmachine, zoals een kitchenaid, maar ook met een garde.
Stap 5
Voeg hierbij de geraspte courgette, zongedroogde tomaatjes, walnoten en kruimel de feta er overheen. Meng goed.
Stap 6
Vet een bakvorm goed in en voeg het mengsel in de bakvorm. Bak de hartige cake in ongeveer 45 minuten minuten af. Test met een prikker of de cake volledig gaar is. Indien deze er schoon uitkomt is de cake klaar!
* Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Feedback?
Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.
Stuur een bericht
Tiramisu: kidsproof en zwangerproof!
Deze kidsproof tiramisu is de ideale afsluiter van een kerstdiner of elk ander feest! Er zit geen koffie, rauw ei of alcohol in, dus het is helemaal geschikt voor de kleintjes en zwangerproof.
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link