Geurige rijst
Geurige rijst
Bereidingstijd: 10 min.
-
Personen:
+
Ingrediënten
- 3 kleine kopjes rijst
- 1 tl komijnzaad
- 6 kardemompeulen
- 2 laurierbladeren
- 4 kruidnagels
- 1 kaneel scheut
- 1 plukje (turkse) saffraan
- 1 scheutje plantaardige olie
- 6 kopjes water
Bij het Aubergine en Kikkererwten Stoofpotje (klik!) hoort rijst.
Geurige rijst heerlijk bereid
Toen ik het recept aan het bedenken was, wilde ik niet zomaar witte rijst bij het stoofpotje maken. Ik ben dus mijn kruidenkastje ingedoken en heb een selectie van specerijen gemaakt om deze heerlijke geurige rijst te maken. Je kan deze rijst natuurlijk bij allerlei verschillende gerechten maken! Eet smakelijk!
Bereiding
Stap 1
Verhit een bodempje olie in je pan, voeg alle specerijen toe en verwarm deze zachtjes
Stap 2
Voeg na 2 minuten de rijst toe en laat dit ook bakken terwijl je continu blijft roeren.
Stap 3
Het water mag bij de rijst met specerijen, laat dit op zacht vuur gaar koken en controleer af en toe of er nog genoeg water in de pan zit.
Stap 4
Let op bij het serveren van de rijst. De kruidnagels, kardemompeulen en laurierbladeren zijn niet echt lekker om te eten.
* Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Feedback?
Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.
Stuur een bericht
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link