Gebakken dumplings met kip en garnalen

Gebakken dumplings met kip en garnalen
Bereidingstijd: 90 min.
-
Personen:
+
Deeg:
- 220 ml kokend water
- 300 gram meel
Ingrediënten voor de vulling:
- 200 gram kippendijen
- 12 garnalen
- 4 shiitake
- 1 stronk winter bamboe
- ½ tl zout
- 3 lente uien
- 3 cm gember
- 1 teen knoflook
- 1 tl sesamolie
- 1 el sojasaus
- 1 el oestersaus
- ½ tl witte peper
- 1 tl suiker
- 1 el maïzena
Dipsaus:
- 1 tl sesamolie
- 2 el sojasaus
- ½ tl sriracha saus
Gebakken dumplings zijn gewoon té lekker. In dit recept maken we ook het deeg zelf, maar dit zou je ook kant-en-klaar kunnen kopen. In dat geval duurt het eigenlijk helemaal niet zo lang om de dumplings te maken.
Gebakken dumplings
Voor de dumplings hebben we gekozen voor een vulling van garnalen en kip. In de Chinese keuken wordt er vaak een combinatie van vis en vlees gemaakt. Zo bestaat een andere populaire vulling uit varkensvlees en garnalen, ook kun je er tofu of tempeh in doen. Voor de ingrediënten van deze vulling zal je vast even een stop moeten maken bij de toko of Chinese supermarkt, hou daar rekening mee. Wij hebben ongeveer 30 dumplings gemaakt met dit recept.
Je kunt dumplings zelf maken of kant-en-klaar deeg kopen (bij de toko).


Bereiding
Stap 1
Dumpling deeg: Voeg het water samen met het meel en roer met je stokjes tot een geheel. Door het kokende water is het deeg warm, dus let op! Maak een bal van het deeg en daarna vorm je het deeg in een ronde donut vorm. Laat het deeg 30 minuten rusten onder een vochtige keukendoek of plastic folie. Elk klein stukje rol je nu uit tot een rondje. Let op dat je tussendoor je werkblad blijft bestrooien met bloem, zodat het deeg niet blijft plakken.
Stap 2
Maak de dipsaus van de ingrediënten in de beschrijving.
Stap 3
Wanneer het water verdampt is, laat dan de dumplings nog een beetje nabakken voor een mooie goudbruine kleur.
Stap 4
Hak de knoflook klein en rasp de gember. Snijd de shiitake in stukjes.
Stap 5
Snijd de garnalen fijn en meng met het kip gehakt. Snijd de winter bamboe in kleine blokjes en snipper de lente uien. Voeg dit en de shiitake bij de rest van het mengsel. Voeg hierbij ook de knoflook, gember en maïzena, zout, peper, sesamolie, oestersaus, sojasaus en suiker.
Stap 6
Dan ga je vouwen! Hier kun je zien hoe wij de dumplings gevouwen hebben --> klik. Let op de bloem op je werkblad.
Stap 7
Wanneer je alle dumplings gevouwen hebt, ga je ze bakken. Verhit een beetje olie in de pan en leg de dumplings erin. Bak ongeveer 3 minuten, voeg een bodem water toe en bedek de pan met een deksel. De dumplings zullen nu ongeveer in 5 minuten gaar stomen. Let ondertussen op, er moet voldoende water in de pan blijven.
* Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Feedback?
Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.
Stuur een bericht
Tiramisu: kidsproof en zwangerproof!
Deze kidsproof tiramisu is de ideale afsluiter van een kerstdiner of elk ander feest! Er zit geen koffie, rauw ei of alcohol in, dus het is helemaal geschikt voor de kleintjes en zwangerproof.
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link