Flammkuchen met groene asperge en cherrytomaat
Flammkuchen met groene asperge en cherrytomaat
Bereidingstijd: 20 min.
-
Porties:
+
Ingrediënten
- 100 gr groene asperge tips
- 1 mix voor flammkuchen of kant-en-klaar flammkuchen deeg
- 1 el roomkaas
- 0.5 tl tijm
- 1 rode ui
- 75 gr cherrytomaten
- peper en zout
Keukenhulpjes
- Oven
- Bakpapier
Deze flammkuchen is vegetarisch en belegd met rode ui, groene asperges en cherrytomaten, een heerlijke variant op een pizza.
Asperge tips in de oven bereiden
Aspergetips zijn perfect op deze flammkuchen, omdat deze snel beetgaar zijn, In slechts 12 minuten zijn de asperges gaar, maar behouden hun bite wanneer deze in de oven bereid zijn. De asperges van Tasty Spears zijn vol van smaak en daarom perfect in dit recept. In dit recept worden tips gebruikt, omdat deze wat kleiner zijn.
Wat is het verschil tussen flammkuchen en pizza?
Pizza heeft een heel luchtig deeg en flammkuchen heeft een dunner en krokanter deeg. Vaak wordt de flammkuchen bereid met crème fraîche en spekjes, maar in deze bereiding erg lekker met rode ui, cherrytomaten en groene asperges. De oorsprong van de flammkuchen ligt in de Elzas, in Frankrijk bij de Duitse grens. Deze flammkuchen wordt gemaakt met een mix voor het deeg, waarbij het nodig is om het deeg even te laten rijzen. In de supermarkt kan ook kant-en-klaar deeg gekicht worden. Volg de instructies van de gekozen variant en volg de verpakking hiervan.
Sla je favoriete recepten op en gebruik de kookmodus
Wist je al dat je je favoriete recepten kunt opslaan? Je kunt een account aanmaken en hartjes geven aan jouw lievelingsrecepten. Op deze manier kun je recepten makkelijk terugvinden of opslaan, zodat je de recepten tijdens het koken makkelijk terug vinden.
Dit recept is tot stand gekomen met Tasty Spears asperges.
Bereiding
Stap 1
Bereid het deeg van de flammkuchen, in het geval van een mix voor flammkuchen betekend dit mixen van olie en water en het deeg een uur laten rijzen. Verwarm de oven op 200 graden, tenzij de verpakking van het flammkuchen deeg anders aangeeft.
Stap 2
Rol het deeg van de flammkuchen uit en verdeel in twee stuks. verdeel over elke flammkuchen een eetlepel roomkaas en verdeel hier ook tijm, peper en zout overheen.
Stap 3
Was de asperge tips en snijd een klein stukje van de onderkant af. Halveer de cherrytomaten en snijd de ui in ringen. Leg eerst de rode uien ringen op het deeg en vervolgens de cherrytomaten en asperges. Bak de flammkuchen af in 12 minuten tenzij anders aangegeven op de verpakking.
* Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Feedback?
Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.
Stuur een bericht
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link