Eggs benedict met zalm
Eggs benedict met zalm
Bereidingstijd: 20 min.
-
Personen:
+
Ingrediënten
- 300 gr gerookte zalm
- 4 eieren
- 4 brioche broodjes
- 1 avocado
Hollandaise saus
- 0.5 gesnipperde sjalot
- 50 ml witte wijnazijn
- 50 ml water
- 300 gr ghee
- 4 eidooiers
- 5 peperkorrels
Eggs benedict zijn gepocheerde eieren met gerookte zalm en Hollandaise saus.
Jaimy vroeg ons om een artikel te schrijven waarin we een lekker gerecht met het Flower zout maken. Natuurlijk willen we dat! Lekker experimenteren en ook nog eens een goddelijk ontbijt op de zondagochtend. Je hoort ons niet klagen!
Zelf een heerlijk ontbijt recept maken
Met in het achterhoofd het idee om de Flower zo goed mogelijk tot zijn recht te laten komen, kiezen we deze zondagochtend voor Eggs Benedict. Dit zijn gepocheerde eieren met gerookte zalm en Hollandaise saus. In Nederland is het momenteel up and coming, maar tijdens onze reis door Australië zagen we het gerecht bijna in elk ontbijtzaakje op de kaart staan. Vervang de zalm door bacon, ham of ga voor de vegetarische variant met gegrilde courgette en tomaat.
Menig hobbykok laat zich al snel afschrikken door Hollandaise saus. Dit is helemaal niet nodig want het hoeft niet moeilijk te zijn. Het belangrijkste is dat je er goed bij blijft, continu blijft roeren en de saus niet te heet laat worden. De Flower geeft een prachtig contrast, allerlei kleurtjes op de mooie egaal gele saus. Het zout is gemixt met eetbare gedroogde bloemen. Het geeft dus niet alleen een kleurrijk effect maar het voegt ook extra smaak toe.
Deze blogpost is geschreven door Anne Westerbos.
Bereiding
Stap 1
Schil en snijd de avocado in plakjes.
Stap 2
Zet een pan water met een scheutje azijn op het vuur tot deze kookt.
Stap 3
Nu gaan we beginnen aan de Hollandse saus. Voeg de sjalot, azijn, water, witte peperkorrels en de laurier samen in een pannetje. Verwarm dit tot het voor de helft gereduceerd is. Dit aromatische sapje heet gastrique. Wanneer de gastrique klaar is, mag je deze zeven en een beetje laten afkoelen tot ongeveer 50 graden Celsius en in een kommetje doen boven heet water. Voeg de eidooiers toe aan de kom en klop het Au Bain Marie luchtig. Nu mag je druppelsgewijs de geklaarde boter toevoegen, terwijl je blijft kloppen. Zorg dat het mengsel niet te heet worden anders krijg je roerei. Haal eventueel van het vuur af.
Stap 4
Maak een draaikolk in het water en pocheer de eieren in de pan met kokend water in ongeveer 3 minuten gaar.
Stap 5
Snijd de brioche broodjes open, beleg deze met plakjes zalm en avocado. Leg hier boven op het gepocheerde ei en voeg dan royaal de Hollandaise saus toe.
Feedback?
Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.
Stuur een bericht
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link