Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Coquilles met Honingtomaten

Coquilles met Honingtomaten

Bereidingstijd: 20 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 12 coquilles
  • 360 gr Looye Honingtomaten (2 bakjes)
  • 3 sjalotten
  • 4 tenen knoflook
  • 1 citroen
  • een paar takjes peterselie
  • een paar takjes munt
  • 1 el Balsamico azijn
  • een klontje boter
  • olijfolie om in te bakken
  • peper en zout

Keukenhulpjes:

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Dit voorgerecht is perfect voor de feestdagen door de combinatie van zoete Honingtomaten en de zachte smaak van de coquilles. 

Voorgerecht met Looye Honingtomaten en coquilles

Dit is nu écht een feestelijk gerecht voor de feestdagen, een feestelijk diner of gewoon, omdat je er zin in hebt! Coquilles maken meestal een gerecht wel feestelijk, want dit is geen alledaags ingrediënt. Wij eten dit slechts een paar keer per jaar. Maar wat dit heerlijke voorgerecht pas écht een feest maakt, zijn de Looye Honingtomaten! Deze zijn ontzettend smaakvol, lekker zoet en met een fris zuurtje. De smaakvolle Looye Honingtomaten passen daarom erg goed bij het stevige vlees van de coquille. Je kan ze bij Albert Heijn of Jumbo kopen, maar ook bij veel lokale groentespeciaalzaken. Klik hier voor de verkooppunten!

Sla je favoriete recepten op

Wist je al dat je je favoriete recepten kunt opslaan? Je kunt een account aanmaken en hartjes geven aan jouw lievelingsrecepten. Op deze manier kun je recepten makkelijk terugvinden of opslaan, zodat je de recepten tijdens het koken makkelijk terugvinden. 

Dit recept is tot stand gekomen met Looye.

Bereiding

Stap 1

Halveer de Looye Honingtomaten. Hak de knoflook fijn en snijd de sjalotten in halve ringen. 

Stap 2

Verhit een beetje boter in een pan en fruit de sjalotten 3 minuten aan. Voeg nu knoflook en de Honingtomaten toe. Fruit even aan en voeg vervolgens balsamicoazijn, peper en zout toe. Laat ongeveer 7 minuten pruttelen. Snijd in de tussentijd munt en peterselie fijn.

Stap 3

Haal na 7 minuten de Looye Honingtomaten uit de pan en veeg de pan schoon. Verhit olijfolie in de pan en bak de coquilles gaar. Bak eerst 3 minuten op de ene kant en vervolgens nog 1 minuut op de andere kant. Zorg ervoor dat je de coquilles niet te gaar bakt. 

Stap 4

Voeg nu het tomatenmengsel bij de coquilles en dompel de coquilles in het sap van de tomaten.

Stap 5

Verdeel de munt en peterselie over de coquilles en Looye Honingtomaten. Serveer met een beetje brood om in de saus te dippen. 

* Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

tomaat vis & zeevruchten voorgerechten kerst diner coquilles sjalot

Tiramisu: kidsproof en zwangerproof!

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Deze kidsproof tiramisu is de ideale afsluiter van een kerstdiner of elk ander feest! Er zit geen koffie, rauw ei of alcohol in, dus het is helemaal geschikt voor de kleintjes en zwangerproof.

Bekijk dit recept

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴