Coquilles met frisse doperwten puree
Coquilles met frisse doperwten puree
Bereidingstijd: 30 min.
-
Personen:
+
Ingrediënten
- 4 kleine ongekookte bieten
- 12 coquilles
- 400 gr tuin erwtjes
- 400 ml bouillon
- 5 gr munt
- 5 gr dragon
- 2 limoenen
- peper en zout
- 4 el extra vierge olijfolie
- 2 el olijfolie
- afalfa ter garnering
- boter om in te bakken
Dit is een heerlijk voorgerecht, perfect voor de feestdagen, wat dacht je van het Kerstdiner?! De erwtenpuree is op smaak gebracht met munt en limoen voor extra frisheid, heerlijk in deze combinatie met coquilles en geroosterde bietjes.
Voorgerecht tijdens het Kerstdiner
Wat dit recept extra speciaal maakt is de dragonolie, dat is echt de finishing touch aan het gerecht. De smaken zijn lekker fris, wat heerlijk bij de aardse geroosterde bietjes past. Coquilles zijn een heerlijk luxe toevoeging, want tijdens het Kerstdiner mag er best iets speciaals op tafel staan toch?
Kerst diner
Als je een drie gangen diner maakt voor het Kerstdiner, dan is dit onwijs lekke rom te combineren met bijvoorbeeld een hoofdgerecht met wild. Wat dacht je van mijn familie recept met konijn? Heerlijk! Een echt klassiek gerecht!
Hmmm, ik ben eigenlijk ook wel benieuwd of iemand dit recept vegan of vegetarisch kan maken?
Bereiding
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en snijd deze in partjes. Wrijf de bieten in met 1-2 eetlepels olijfolie en rooster ze in 30 minuten gaar in de oven. Breng nadat ze uit de oven komen op smaak met peper en zout.
Stap 2
Breng bouillon aan de kook en kook de doperwten hier 3 minuten in. Giet af en meng in een keukenmachine de erwtjes met munt en het sap van 2 limoenen tot een grove puree. Breng eventueel op smaak met een beetje zout.
Stap 3
Maak de dragonolie door de dragon met 4 eetlepels extra vierge olie te blenden.
Stap 4
Bak de coquilles in boter in ongeveer 3 minuten aan elke zijde gaar.
Stap 5
Maak het voorgerecht door eerst 3 eetlepels doperwtenpuree in het midden van het bordje te leggen, dan 3 coquilles toe te voegen, bietjes er omheen en op elke coquille een beetje alfalfa toe te voegen. Druppel een beetje dragonolie op het bordje en geniet ervan!
Feedback?
Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.
Stuur een bericht
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link