Bruschetta met vijg en feta
Bruschetta met vijg en feta
Bereidingstijd: 15 min.
-
Personen:
+
Ingrediënten
- 8 plakken stokbrood
- 100 gr feta kaas
- 4 plakken rauwe ham
- 2 el olijfolie
- 2 takjes munt
- 2 vijgen
- 8 prikkers
Dit hapje is heerlijk voor bij de borrel. Lekker knapperig brood met feta kaas, rauwe ham, munt en een paartje vijg!
Zelf een lekker borrelhapje maken
Vandaag heb ik nog een lekker recept met vijgen voor jullie. Deze keer een hapje voor bij de borrel of als lekker voorafje. Zo zie je maar dat vijgen, zoals ik eerder al zei, enorm veelzijdig zijn. Ik koos voor mij dit gerechtje voor de Duitse schwarzwälder ham, deze wordt gepekeld en vervolgens wordt deze ingesmeerd met knoflook, peper en koriander. Je kunt natuurlijk ook voor Parmaham of Serrano ham kiezen, maar ik vond dit wel een leuke afwisseling.
Bereiding
Stap 1
Snijd het stokbrood in mooie schuine plakken, en grill deze met een beetje olijfolie in een grillpan.
Stap 2
Snijd plakjes van de feta kaas en leg deze op de stokbroodjes wanneer deze lekker krokant zijn. Leg een half plakje rauwe ham erop en daarna een blaadje munt.
Stap 3
Snijd de vijgen in partjes en leg deze op het munt blaadje. Steek er nu een satéprikker in en voilà; je heerlijke hapje is klaar.
Feedback?
Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.
Stuur een bericht
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link