Bruschetta met geitenkaas en groene asperge tips
Bruschetta met geitenkaas en groene asperge tips
Bereidingstijd: 15 min.
-
Porties:
+
Ingrediënten
- 100 gr groene asperge tips
- 100 gr geitenkaas
- 0.5 ciabatta
- 1 tenen knoflook
- 3 zongedroogde tomaat
- 2 el honing
- 25 gr walnoten
- peper en zout
- Olijfolie om in te bakken
Keukenhulpjes:
- Oven of grill
Bruschetta's zijn de perfecte hapjes of als voorgerechtje. Deze variant is getopt met geitenkaas, groene asperge tips, walnoten en zongedroogde tomaten. Heerlijk!
Bruschetta recept
We kennen natuurlijk allemaal de klassieke variant van bruschetta met tomaat, knoflook en basilicum op een krokant broodje. Dit is een hapje of voorgerecht dat bijna bij iedereen in de smaak valt. In dit recept heeft de bruschetta een twist, omdat het andere ingrediënten bevat. De combinatie van geitenkaas, groene asperge en zongedroogde tomaat is heerlijk. De walnoten en de zoete honing maakt het helemaal af. De knoflook die over de krokante broodjes heen gaat, is écht onmisbaar!
Groene asperges van Tasty Spears
Wil je de allerlekkerste groene asperges, dan moet je de asperges van Tasty Spears hebben. De asperges zijn erg smaakvol en hebben een lekkere bite. Deze aspergetips zijn nog steeds stevig in bite, en zijn supersnel gaar. De Tasty Spears asperges kun je onder andere kopen bij Crisp.
Sla je favoriete recepten op
Wist je al dat je je favoriete recepten kunt opslaan? Je kunt een account aanmaken en hartjes geven aan jouw lievelingsrecepten. Op deze manier kun je recepten makkelijk terugvinden of opslaan, zodat je de recepten tijdens het koken makkelijk terug vinden.
Dit recept is tot stand gekomen met Tasty Spears asperges.
Bereiding
Stap 1
Snijd ciabatta in plakjes en grill de plakjes krokant. Wrijf de teen knoflook over de krokante stukjes brood.
Stap 2
Snijd een centimeter af van de onderkant van de asperge tips en verhit een beetje olie in een pan. Roerbak de groene asperge tips gaar in ongeveer 3 minuten beetgaar. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 3
Snijd de zongedroogde tomaten in dunne reepjes en hak de walnoten grof.
Stap 4
Besmeer de krokante stukjes ciabatta met geitenkaas, beleg met groene aspergetips, een paar reepjes zongedroogde tomaat en stukjes walnoot. Maak af met honing en een beetje extra zwarte peper.
Feedback?
Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.
Stuur een bericht
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link