Bladerdeeg hapjes met brie en groene asperge
Bladerdeeg hapjes met brie en groene asperge
Bereidingstijd: 30 min.
-
Personen:
+
Ingrediënten
- 4 blaadjes bladerdeeg
- 100 gr groene asperge tips
- 100 gr brie
- Zwarte peper
- honing
- vloeibare boter of eigeel
Benodigdheden:
- Bakpapier
Deze lekkere bladerdeeg hapjes zijn perfect voor bij de borrel of serveer ze met salade als voorgerecht. De vulling bestaat uit brie en groene asperges.
Zelf makkelijke hapjes maken
Deze hapjes zijn binnen een half uurtje klaar en op tafel. Je zult maximaal 10 minuutjes met de voorbereidingen bezig zijn, vervolgens worden ze 20 minuten in de oven gebakken en zijn de hapjes klaar! Lekker makkelijk om te maken, maar ze zien er erg leuk uit vind ik zelf. Natuurlijk moet de smaak ook helemaal goed zijn en daarom is het lekker om wat extra honing en zwarte peper toe te voegen.
Groene asperge en balsamico
Heerlijke combinatie is dit! De groene aspergetips zien er niet alleen leuk uit, maar smaken natuurlijk ook erg goed. Als extra smaak toevoeging gebruikte ik balsamico azijn, maar dan wel de dikke stroperige variant. Deze kocht ik bij de Jumbo en had zelfs frambozen smaak toegevoegd. Een erg lekkere variant, dus ik zou zeggen probeer het eens! Serveer de bladerdeeg hapjes direct wanneer ze uit de oven komen.
Bereiding
Stap 1
Verwarm de oven op 200 graden.
Stap 2
Neem een vel bakpapier en leg hier de plakjes bladerdeeg op.
Stap 3
Snijd lange repen van de brie en leg deze van de punt aan de linkerbovenzijde naar de punt in de rechter onderzijde. Herhaal dit bij alle plakjes.
Stap 4
Strooi er wat zwarte peper op en een kneepje honing per plakje. Verveel 25 gram asperges per hapje.
Stap 5
Vouw vervolgens de andere twee punten naar binnen en maak goed dicht.
Stap 6
Smeer de bovenkant nu in met een beetje opgeklopt eigeel of een beetje vloeibare boter. Strooi er nog een beetje zwarte peper overheen.
Stap 7
Bak de bladerdeeg hapjes in 20 minuten af.
* Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Feedback?
Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.
Stuur een bericht
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link