Bananenbrood met Chocolade
Bananenbrood met Chocolade
Bereidingstijd: 55 min.
-
Personen:
+
Ingrediënten
- 100 gr amandelmeel
- 150 gr tarwebloem of speltmeel
- 2 tl bakpoeder
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl kaneel
- 4 bananen
- 4 Medjoul dadels
- 1 tl vanille extract
- 50 gr chocolade
- een snuf zout
Dit is het recept voor een lekker bananenbrood met chocolade, met Tony Chocolony chocolade!
Zelf een lekker bananenbrood recept maken
Voor het maken van bananenbrood zijn rijpe bananen een must. Deze zijn namelijk een stuk zoeter van smaak en dit zorgt voor een lekker zoet bananenbrood. Chocolade is een heerlijke toevoeding aan het recept, zeker als dit het heerlijke Tony Chocolony chocolade is. Het bananenbrood maak je helemaal af door op de bovenkant twee gehalveerde bananen te leggen.
Bereiding
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden. Prak als eerste de bananen, maar laat er eentje heel. Leg deze aan de kant. Schaaf de chocolade fijn.
Stap 2
Hak nu ook de dadels in kleine stukjes.Voeg alle ingrediënten samen. Zonder die ene banaan dus.
Stap 3
Vet de ovenschaal goed in en voeg het mengsel hier in. Neem de overgebleven banaan en snijd deze in de lengte doormidden. Leg deze bovenop het deeg en duw de banaan er een béétje in
Stap 4
Bak het bananenbrood nu gaar in ongeveer 45 minuten. Je kunt controleren of het brood gaar is door er een satéprikker in te prikken, blijft er niets aan de prikker kleven? Dan is het gaar!
Feedback?
Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.
Stuur een bericht
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link