Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Aardappelsalade met bacon

Aardappelsalade met bacon

Bereidingstijd: 40 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 500 gr krieltjes
  • 5 stengels bleekselderij
  • 4 plakjes bacon of ontbijtspek
  • 3 el creme fraiche
  • 5 gr peterselie
  • 1 tl mosterd
  • peper en zout

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Aardappel salade is altijd goed, toch? In dit geval maakte ik de salade voor bij de BBQ, maar deze salade kan eigenlijk overval bij. Of als lunch, maaltijd salade, ja overal bij dus haha. De spekjes zijn lekker zoutig, de bleekselderij knapperig en de salade is lekker kruidig. 

Zelf een aardappel salade maken

Al een keer eerder maakte ik aardappelsalade, maar die was eigenlijk heel anders. Vandaag een recept met een romige aardappelsalade en zoutige spekjes. De bleekselderij is een echte winnaar in dit recept, want dit is lekker knapperig. Wil je nog een andere aardappel salade proberen? Dan is deze variant met gele bieten misschien iets voor jou?

BBQ of bijgerecht

De salade maakte ik voor bij de BBQ, daar is deze helemaal perfect voor. Alleen is het niet altijd onwijs goed weer in Nederland helaas, dus maak deze vooral wanneer jij er zin in hebt. De salade is heerlijk als bijgerecht bij vlees, vis of een vleesvervanger. Stiekem vind ik dit het aller lekkerst als lunch. Een beetje verwennen mag wel toch?! Dus, heb jij zin in een heerlijk recept voor romige aardappelsalade, waarom probeer je dan niet mijn favo recept eens :).

Bereiding

Stap 1

Kook de krieltjes met schil gaar in ruim gezouten water.

Stap 2

Schil de bleekselderij en snijd in plakjes. Hak ook de peterselie ook fijn en voeg samen.

Stap 3

Meng de creme fraiche met de mosterd en breng op smaak met peper en zout. Snijd de plakjes bacon of ontbijtspek in kleine stukjes en bak deze knapperig in de pan.

Stap 4

Giet de aardappelen af met koud water en spoel goed af, zodat de krieltjes koud zijn. Halveer de krieltjes en voeg samen met bacon, bleekselderij, peterselie en de creme fraiche.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

vlees & vervanger kerst

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴