Hotspots

Hotspot: Coffee Mundo te Sittard

Vandaag gaat mijn liefde voor koffie naar Sittard, samen met mede-koffieleut Sandra. We zijn namelijk bij Coffee Mundo geweest, dé espresso en brew bar van deze gezellige stad in Limburg. Hier werden we overspoeld door liefde voor koffie en dat is precies waar wij enthousiast van worden. Ik weet zeker dat jij dat ook wordt als je de foto’s gezien hebt!

Eigenaresse Georgettes ontving ons vriendelijk in het filiaal op de markt. Samen met haar partner Koen runt ze namelijk al vier jaar lang Coffee Mundo, wat binnenkort zelfs een tweede vestiging opent. De nieuwe locatie is gevestigd op het Ligne terrein te Sittard, grenzend aan Hogeschool Zuyd en zal halverwege augustus open gaan.

Coffee Mundi Sittard

Maar vandaag zijn we dus op de markt! Koen zit zelf al 10 jaar in de koffie branche en samen met Georgettes deelt hij zijn passie voor koffie. De nadruk van Coffee Mundo ligt dan ook op hun brew bar.

Coffee Mundo

Sandra en ik worden hier dus enorm blij van. Jaloersmakende latte art, want dat willen wij ook wel leren. Georgette schud het gewoon eventjes uit haar mouw 😉

Coffee Mundo

Van de Red Velvet taart waren we echt helemaal weg! Jammie, die was echt heerlijk zoet, smeuïg en romige tegelijk. Ook de Iced Coffee ziet erg prachtig uit!

Coffee Mundo Sittard

Naast goede koffie en gebak kun je bij Coffee Mundo ook lekkere tosti’s en focaccia’s bestellen. De mozzarella focaccia werd met een heerlijke rode uien chutney geserveerd, jammie!

Coffee Mundo Sittard

Hij werd ook lekker Insta-proof in een koffie filter geserveerd, leuk bedacht!

Coffee Mundo Sittard

De koffie, daar draait het toch allemaal om. De bonen die gebruikt worden zijn allemaal 100% Arabica. Ze hebben hun eigen huiskoffie, maar daarnaast kun je ook vragen naar Special Origins; speciale single origins met allemaal een eigen karakter. Oftewel, allemaal koffiebonen uit verschillende landen, van 1 plantage, allemaal uit de COFFEE belt van de wereld!

Coffee Mundo
Ben je nieuwsgierig hoe die koffiebonen dan smaken? Bijvoorbeeld de bonen uit Midden- en Zuid-Amerika chocolade achtig en bonen uit Afrika fruitig en bevat het zuren. De Aziatische bonen zijn juist heel aards van smaak. Kijk welke Origin het beste bij jou past: Coffee Mundo Configurator.

Coffee Mundo Sittard

En die worden dan met veel liefde voor je gemaakt. Koffie blijft toch altijd fotogeniek hé.

Coffee Mundo Sittard

We genieten volop en kunnen maar niet genoeg krijgen van het enthousiasme en alle kennis van Georgette. Het is een lekker drukke zaterdagmiddag en tóch probeert Georgette ons zoveel mogelijk te vertellen over haar passie.

Coffee Mundo Sittard Hotspot

Het was lekker druk toen we op zaterdagmiddag aan mochten schuiven, heerlijk om mensen te zien genieten.

Latte Coffee Mundo

Cute Latte!

Coffee Mundo Sittard

Je kunt ook slowcoffee’s drinken, gewoon even naar vragen! De bonen voor de slow coffee zijn lichter gebrand, voor een betere smaak.

Coffee Mundo Sittard

Heb jij nu ook zin in een perfect kopje cappuccino, een romige latte of een frisse ijskoffie? Dan zou ik zeggen neem echt eens een kijkje op de Markt in Sittard bij Coffee Mundo!

Coffee Mundo Website

Coffee Mundo Facebook

Coffee Mundo Instagram

Wij willen in ieder geval al graag een volgende koffie date plannen bij deze heerlijke espresso en breed bar. Wanneer kun je ook alweer Sandra?

Deze post is in samenwerking met Sittard Genieten Voorop.

Liefs Jaimy

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Kleine Prinses
  15 juli 2016 at 09:50

  ziet er echt gezellig uit!

 • Reply
  Maurice
  15 juli 2016 at 19:15

  Coffee Mundo… Altijd gezellig en lekker. Super eigenaren en personeel ?

 • Leave a Reply