Aziatisch/ Diner/ Hoofdgerechten/ Kids/ Makkelijke Maaltijd/ Rijst recepten/ Vega & Vegan/ Vlees, kip en gevogelte

Hoisin kip met rijst en spitskool (vega optie)

Hoisin kip en rijst en spitskool www.jaimyskitchen.nl

Dit is een rijst gerecht met lekker veel groenten door de toevoeging van spitskool en broccoli. De kip in hoisin saus met sinaasappel partjes is kruidig en zoet.

Kip of vegetarische kip

Dit is een heerlijk gerecht die je zowel met kip als met vegetarische kip kunt maken. De kip is de ster van het recept, samen met de sinaasappel partjes en de lekkere hoisin saus. Doordat je ook het sap van de sinaasappel gebruikt, wordt de saus lekker zoet. Heerlijk met de kruidige hoisin.

Veel verstopte groenten

Rijst is de basis van dit recept, maar je kunt veel groenten erin verstoppen. Zo kies ik ervoor om heel fijn gesneden spitskool toe te voegen en daarbij broccili rijst. Deze kun je zowel kant-en-klaar lopen of je kunt zelf een broccoli in kleine stukjes snijden of malen in een keukenmachine. En zo zijn de groenten een onderdeel van de rijst. Perfect voor kieskeurige kindjes!

Hoisin kip en rijst en spitskool www.jaimyskitchen.nl
Hoisin kip met rijst en spitskool

Hoeveelheid: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten:

250 gr rijst
500 gr kip
1 spitskool
1 kleine broccoli
3 sinaasappels
½ tl knoflookpoeder
2 el sesamzaadjes
3 el hoisin saus
Peper en zout
olie in te bakken

Bereiding:

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen van de verpakking.
  2. Snijd de kip in blokjes. Gebruik je vegetarische kip, dan is dit niet nodig. Snijd de spitskool en broccoli fijn, zodat het straks met de rijst mengt.
  3. Snijd de schil van de sinaasappel en snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Knijp het sap uit de overblijfselen van de sinaasappel.
  4. Verhit olie in een pan en bak hierin de groenten gaar. Roer regelmatig en breng op smaak met knoflookpoeder, peper en zout.
  5. Neem in de tussentijd nog een pan, verhit olie en bak hierin de kip of vegetarische kip. Roer regelmatig en voeg na een paar minuten hoisin saus en sinaasappelpartjes toe.
  6. Meng als laatste stap de rijst door de groenten. Serveer rijst met kip en sinaasappel in hoisin saus. Maak af met sesamzaadjes.

liefs jaimy

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.