Hotspots/ Reviews

Review: High Wine bij Het Arresthuis te Roermond

Afgelopen zaterdag heb ik samen met zes andere vriendinnen genoten van een High Wine bij het Arresthuis te Roermond. We wisten niet zo goed wat we moesten verwachten, maar we hebben echt een fantastische middag gehad waarbij we genoten hebben van heerlijke wijnen, erg lekker eten en ontzettend veel sfeer. Voor ons was dit voor herhaling vatbaar! Na de High Wine hebben we een rondleiding gekregen in het indrukwekkende Arresthuis hotel, dit was vroeger een zwaar bewaakte gevangenis. Lees verder en kom meer te weten over de High Wine.

DSC_0002
Prachtige bloemen!

Bij binnenkomst werden we allemaal naar een grote tafel geleid waar we met zijn alle plaats konden nemen. We hadden geen idee welke wijnen we zouden drinken, welk eten er geserveerd zou worden dus we hebben ons compleet laten verrassen. En dat is heel goed gelukt.

Alle wijnen die we deze middag gedronken hebben komen uit Frankrijk en oh, wat hebben we er van genoten! Er werden alleen witte wijnen geschonken; een witte Bordeaux, een Chardonnay en een combinatie van een twee verschillende druiven. Voor het schenken van de wijnen werd er verteld over de afkomst van de druif, de streek waar de wijn verbouwd is en andere leuke feitjes over de wijn.

DSC_0023

Over tot foooood. Bij elke wijn kregen we een gang geserveerd, drie in totaal dus. De eerste gang bestaat uit verschillende soorten sandwiches en een courgettesoepje. Kijk je mee?

High Wine

In het midden zie je het frisse courgettesoepje.

Paraham

Heerlijke Parmaham!

DSC_0031

Gerookte zalm.

Paddestoel

Paddenstoelen met een mini-pasteitje van bladerdeeg.

DSC_0021

Romige brie.

Dit was echt een geweldige eerste gang met mini-sandwiches die stuk voor stuk tot in de puntjes goed uitgedacht waren. Het courgette soepje maakte deze gang helemaal af! We werden al erg nieuwsgierig naar de volgende gang, want onze smaak papillen waren goed op gang gekomen. Dit zijn de woorden van de vriendelijke ober, haha. Tweede wijn, tweede gang eten.

DSC_0035

Is het niet een plaatje? Dit is kalfstong met zwezerik en Limburgse mosterd. De meesten van ons hebben nog nooit tong of zwezerik gegeten, maar dit prachtige gerechtje nodigde ons uit om het te proberen.

DSC_0036

Ondertussen wordt er lekker gekletst aan tafel, wat is het toch heerlijk om samen met vriendinnen te zijn!

DSC_0047

Dit is ons laatste gerechtje; kabeljauw op de huis gebakken met hummus en bimi. Dit was on-ge-loof-lijk lekker! Voor mij was dit het perfecte gerechtje om de middag mee af te sluiten. Bij dit gerecht werd ook mijn favoriete wijn geschonken, namelijk de Chardonnay. En ook voor dit gerecht geldt, is het geen plaatje?

Na bijna vier uur tafelen kregen we een rondleiding door Het Arresthuis. Het Arresthuis is namelijk niet alleen een restaurant van grote klasse, maar ook een heel bijzonder hotel. Het gebouw diende vroeger namelijk als zwaar bewaakte gevangenis. De cellen zijn verbouwd en van drie voormalige cellen is nu één hotelkamer gemaakt. Daarnaast heeft het hotel nog een aparte vleugel met verschillende suites. De originele staat van de gevangenis is zoveel mogelijk behouden, omdat dit het hotel zo uniek maakt.

DSC_0113

De keuken

DSC_0112

Verse vleeswaren.

DSC_0058

De hotelkamers, vroegere cellen.

DSC_0060

Sleutels

DSC_0074

De verschillende verdiepingen met cellen, ehh, kamers.

DSC_0067

In elke kamer hangt een foto van een andere gedetineerde.

DSC_0082

Samen met vriendinnetje Adriënne op de trappen

DSC_0091

‘Caught in Luxory’

DSC_0076

De hele groep!

DSC_0109

Helaas liggen die lekkere wijnen achter slot en grendel!

De High Wine kostte €29,50 per persoon. Heb jij nu ook zin gekregen in een High Wine bij Het Arresthuis in Roermond? Dan wil ik je doorverwijzen naar de volgende pagina: High Wine.

Liefs Jaimy


You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Samenwerking: Jaimyskitchen & Het Arresthuis | Jaimyskitchen.nl
  24 september 2015 at 16:53

  […] een voorproefje? Lees deze blog, welke ik eerder al schreef over de High […]

 • Reply
  Het Arresthuis: Een Kijkje In De Keuken.. | Jaimyskitchen.nl
  18 maart 2016 at 06:19

  […] geweldige restaurant, Damianz ‘Het Arresthuis’ in Roermond. Al eerder scheef ik over de High Wine, High Tea en Twee-gangen lunch. Dit was alle drie echt een klein feestje en je kunt ook lezen dat […]

 • Reply
  Het Arresthuis: vernieuwde High Wine |
  6 januari 2017 at 17:01

  […] 2015 heb ik ook al eens een High Wine meegemaakt bij Het Arresthuis, maar dat is natuurlijk alweer een behoorlijke tijd geleden. De High […]

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.